Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

346 gasten online

Column 26 van Mlaz Corbier: Mental Dingsdag

Het is ruim twee maanden geleden dat we konden genieten van een vlijmscherp betoog van onze columnist, Mlaz Corbier. In de tussentijd heeft deze groen-witte, anglicistisch exceptioneel onderlegde bezige bij echter niet stilgezeten, hetgeen we bijvoorbeeld kunnen staven met zijn meest recente publicatie ‘Just Another Dr Sunshine Patient’, die hier in het ManArchy Magazine is verschenen.

 

De eigentijdse site omschrijft zich als volgt: "ManArchy Magazine is, as our tagline says, a “clusterfuck of testosterone.” It is a double shot of masculine badassery with a splash of sarcasm, on the rocks. So come on in, we have an open door policy. Our clubhouse is open for all, our policy is simple. Kick your shoes off, fire up a stogie, have a look around. Only rule is if you don’t like what you see, you’re welcome to get the fuck out." Wie Mlaz een beetje kent weet dat hij hier thuis is als een vis in het water, als een Groninger boer in de Euroborg, als een 'lunatic' Dingsdag in de TBS-kliniek. Over laatstgenoemd gespuis gaat Mlaz' column. Mlaz is ter ore gekomen dat één van de meest beperkte telgen van de menselijke soort, die nog achter de ééncellige amoebes gerangschikt dient te worden, FC Groningen in één volzin met kidsclub ajax heeft genoemd. Dit schreeuwt om een vlammende reactie. Veel leesplezier gewenst!

 

Mental Dingsdag

 

Jarenlang hebben we ondertussen al getwijfeld aan de verstandelijke vermogens van Michael Dingsdag. Niet alleen zijn geboorteplaats deed ons herhaaldelijk achter de oren krabben, maar ook de blik waarmee hij de wereld in staart doen ons fronsen. In, met name, de Eerste Wereldoorlog werden veel soldaten met “shellshock” naar hospitalen gebracht. Er kon niet meer voor of achteruit met deze soldaten; in principe was er fysiek niets mis met ze maar er viel niets meer mee te beginnen. Hieruit vloeide de term “thousand-yard stare.” Een soldaat die verdwaasd de oneindigheid in gluurt. Als de dwaze voetballer eerder had geleefd was de term waarschijnlijk “Dingsdag stare” gedoopt.

 

Naast zijn plaats van geboorte en suffe blik in de ogen, zijn er nog voldoende argumenten aan te dragen waarom deze knakker niet serieus genomen dient te worden. Zijn voetbalcapaciteiten lijden enorm onder zijn beperkte gezichtsvermogen; vaak had hij zo'n dikke waas voor de ogen dat je het van zijn gezicht af kon schrapen en in potjes kon verkopen. In menig vlaag van  verstandsverbijstering teisterde hij de ledematen van een tegenstrever die voor de verandering wèl talent bezat. Dat soort voetballers zijn er echter in overvloed en kan derhalve niet het meest verachtelijke zijn.

 

Dingsdag kwam als jonkie uit voor Vitesse waar hij een gewaardeerde afbraakvoetballer werd. Uit vrije beweging besloot hij toen over te stappen naar De Scheerenveen. Nu zal er al vrijwel niemand het etiket “weldenkend” op Dingsdags voorhoofd stempelen, maar jezelf vrijwillig in een tenue vol hartjes hijsen is toch weer iets te veel van het goede, verstand of niet. Of kan het dat hij weer zo'n vlaag voor de ogen had en daarom de hartenpracht niet kon constateren? Het schijnt dat de ex-speler van Vitesse overstapte zodat hij in de leer kon bij Michael Breuer opdat hij nog meer talenten de vernieling in kon trappen.

 

Het dieptepunt in zijn loopbaan en een verder relaas om zo veel mogelijk aan Dingsdag te twijfelen was de bekerfinale tussen FC Twente en De Scheerenveen in 2009 waar hij Eljero Elia ernstig beledigde. Welk een verademing toen de slager besloot de Eredivisie de rug toe te keren om de Zwitserse velden onveilig te maken bij FC Sion. De voetballiefhebber verloor de houthakker uit het oog en kon weer genieten van het nobele voetbalspel.

 

Voor eenieder die nog niet overtuigd is van de beperkte vermogens in de bovenkamer van deze onverlaat... Onlangs dook hij op met een boodschap die minder hout snijdt dan “Jabberwocky”. Zo sprak hij in de media: “Als je van FC Groningen naar ajax kunt, is dat een grote stap vooruit.” Je blijft je in gevallen als deze toch afvragen hoe het kan dat mensen met zo weinig verstand legaal kinderen op de wereld mogen zetten...
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tweet hem op Twitter of laat een bericht achter in ons gastenboek.