Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

187 gasten online

Column 9 van Mlaz Corbier: Geen zorgen, Petter.

Petter Andersson is terug op de velden en traint weer volop mee met de groep, gisteren hebben we hierover al enthousiast bericht in dit artikel. Woorden van geluk schieten tekort voor zijn rentree. Maar niet voor onze columnist, Mlaz Corbier. Hij heeft zojuist een nieuw meesterwerk voltooid. Net als bij zijn vorige column raden we de met name fijngevoelige lezers en in dit geval ook de fans van de vorige trainer van FC Groningen met klem af om Mlaz' van zwarte humor bepaald niet gespeende proza te lezen. Idolaten van Petter nodigen we echter van harte uit onderstaande column te consumeren.

Veel leesplezier gewenst!

 

Geen zorgen, Petter.

 

Petter Andersson heeft zich weer aangesloten bij de groepstraining en dat klinkt ons supporters als muziek in de oren. Een symfonie waarin alles zit, van ontroering tot opluchting en van blijdschap tot onoverwinnelijkheid. Want waar hadden we afgelopen seizoen kunnen eindigen als we Petter in de gelederen hadden gehad? Zelfs de trainer van de afgelopen jaren – wiens naam me even ontschoten is maar hij zal me dadelijk te binnen schieten – moest bekennen dat zijn elftal wat te veel ideale schoonzonen had en wat te weinig Petter Anderssons. De stoïcijnse blik en gemillimeterde kop tonen dat Andersson verre van die schoonzoon is die niet alles doet om een centimeter terreinwinst te boeken (al zal menig vader hem overigens met open armen ontvangen als dochterlief hem mee naar huis brengt voor het diner op eerste kerstdag. De uitdrukking ideale schoonzoon is aan revisie toe. Maar dit allemaal terzijde).

 

Op 14 september 2008 is direct al duidelijk wat voor vlees we in de kuip hebben. Dadelijk ontplooit hij zich als een ijzervreter. Als een mannetjesputter. Een rouwsdouwer. En nog een batterij van dat soort verschrikkelijke clichés die ik wel aan het papier toe vertrouw maar mijn bek eigenlijk niet uit krijg. Naast de onverzettelijkheid is de Zweed ook gewoon een prima voetballer die waarschijnlijk al lang en breed uit Groningen was vertrokken als hij niet tweemaal was getroffen door de waarschijnlijk ergste blessure die een voetballer kan treffer (een beenamputatie daargelaten).

 

Het zal heus nog even tijd vergen eer Andersson volledig fit tot de wedstrijdselectie zal behoren maar als dat moment aanbreekt zal niets minder dan een staande ovatie van het publiek met vlaggen, wimpels en sjaals zijn welkom zijn.

 

Andersson zelf vreest de terugkeer nog wel, maar dat is nergens voor nodig en als extra steun in de rug zal ik het even kort uit de doeken doen.

 

Met Ondrej Svejdík en Sepp de Roover zat Andersson afgelopen seizoen in hetzelfde schuitje. Allen scheurden zij de kruisbanden. Vervolgens braken Theo Lucius en Danny Holla elk een been. Het bericht dat eerder deze week tot ons kwam zal dus alle vrees voor Petter wegnemen: Brian Vandenbussche scheurde de kruisband af in zijn linkerknie. Hier komen de trainingsmethoden van Romke Jansma ten tonele. Als er nu nog twee kruisbandjes in het rond vliegen, gevolgd door een beenbreuk hier en daar, dan zullen ook de Groningen Fanatics hun woorden terug moeten nemen. Ron Jans kan prima wisselen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.