Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

176 gasten online

Column 11 van Mlaz Corbier: Theo Janssen doet pijn aan de ogen.

Tandenknarsend heeft onze gewaardeerde columnist, Mlaz Corbier, gisteravond voor de buis gezeten en geconstateerd hoe Twente in het algemeen en hun straatvechter, Theo Janssen, in het bijzonder zich staande hielden in een wedstrijd in het kader van het bespottelijke Champions League-gebeuren. Hij heeft de in- en uitgaande transfers van de Trots van het Noorden de revue laten passeren en het gevolg van zijn mijmeringen is de volgende kritische column.

Zoals gewoonlijk veel leesplezier gewenst!

 

Theo Janssen doet pijn aan de ogen

 

Kijkend naar de uitmuntende prestatie van FC Twente gisteravond in de Champions League kan je maar één ding concluderen: Theo Janssen die de sterren van de hemel speelt voor de Tukkers doet pijn aan de ogen.

 

Toen Rasmus Lindgren in 2008 terugkeerde naar het door hem zo verfoeide Wilde Westen, wist de toenmalige trainer (die nu overigens in de vergetelheid en anonimiteit van het amateurvoetbal is geraakt) dat er één persoon echt in aanmerking kwam om de Zweed te vervangen: de talentvolle straatvechter van Vitesse, Theo Janssen. Er werden zelfs gesprekken gevoerd met de Arnhemmers, maar uiteindelijk kwam het niet tot een transfer. De officiële berichten meldden dat 2,5 miljoen een te hoog bedrag was voor de middenvelder. Met name Henk Veldmate vond dat en kwam later met Oluwafemi Ajilore op de proppen die slechts 3,3 miljoen euro kostte. De vraag is echter of Veldmate het echt wel te veel geld vond voor een topspeler of moest hij er niet aandenken dat zijn dochter met zo'n type zou thuiskomen?

 

Veldmate speelde midden jaren zeventig meer dan 200 officiële wedstrijden voor FC Groningen en in al die wedstrijden kwam hij één maal met een vies broekje van het veld af - hij had toen per ongeluk de korte broek van Jan van Dijk aangetrokken die van de vorige wedstrijd niet geheel schoon was geworden. Henk gruwelde van modder en het zal niemand verbazen als op aanspraak van hem over een paar jaar kunstgras in Stadion Euroborg ligt.

 

De huidig technisch manager wil louter ideale schoonzonen naar Groningen halen. Enkel stilisten zoals hijzelf lijken in aanmerking te komen. Daarom werd er niet adequaat ingekocht toen in de voorbije jaren voetballers weggingen die ook schoften waren als dat nodig bleek: Antoine van der Linden, Danny Buijs, Bruno Silva, Erik Nevland, Paul Matthijs, Mark-Jan Fledderus, Luis Suarez, Martijn Meerdink, Evgeniy Levchenko, Marcus Berg. Dat rijtje bevat een aantal goede voetballers, ook een aantal mindere goden, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat als het niet goedschiks kon in een wedstrijd dan zeker wel kwaadschiks. In de huidige selectie zitten maar weinig echte hufters (als dat nodig is), die een tegenstander de reclameborden overrossen als dat moet. Danny Holla heeft dat wel, en de Zweden Andreas Granqvist en Petter Anderson ook, maar wie kunnen we aan die lijst toevoegen? Van de huidige wedstrijdselectie zijn Tom Hiariej, Nicklas Pedersen, Fred Stenman, Koen van de Laak, Oluwafemi Ajilore, Gonzalo García en Jeroen Veldmate (what's in a name?) dat sowieso al niet. Tim Matavz, Thomas Enevoldsen en Luciano zijn ook vaak te lief, en dan blijven er nog maar bitter weinig spelers over die wel die over-mijn-lijk-mentaliteit hebben of nog kunnen bijleren.

 

Ik pleit er niet voor om bij elke kans die een speler krijgt de benen te breken van een tegenstander maar de onverzettelijkheid en gemeenheid in combinatie met een oogstrelende traptechniek zoals Theo Janssen die gisteravond weer eens etaleerde maakt elk team in de Eredivisie beter. De blijkbaar aan smetvreeslijdende Veldmate krabt zich niet eens achter de oren. Ook hij zag gisteren Janssen spelen in de Grolsch Veste en bleef zich maar afvragen wat die jongeman op het middenveld bezielde om allerlei gekke dingen op zijn armen te schrijven.

 

De kans was zeer wel aanwezig dat Janssen vandaag in het prachtige groen-wit zou spelen. In plaats daarvan verdedigt hij het foeilelijke rood. Zo'n wereldspeler in zo'n mal shirt, dat doet pijn aan de ogen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.