Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

206 gasten online

Column 2 van Michiel Jongsma: Over transfers, blessures, verdriet en euforie

Onze tweede columnist, de in Utrecht woonachtige maar van groen-wit bloed voorziene Michiel Jongsma, laat in zijn nieuwe column zijn licht schijnen over de transfer window die nu een paar dagen voorbij is. Hoe zijn we uit de strijd gekomen? Uiteraard wordt de veegpartij van zondag in Heerenveen nog even aangehaald, van het memoreren van de onvoorstelbaar dominante Trots van het Noorden kunnen we natuurlijk niet genoeg krijgen. We zien deze lijn natuurlijk dolgraag doorgetrokken worden naar het einde van de competitie, we willen in mei de Grote Markt immers weer onveilig maken. Welke gevaren liggen er de komende maanden op de loer? Lees Michiels visie!

 

Over transfers, blessures, verdriet en euforie

De transfer window is gesloten en warempel: De selectie is nog bij elkaar. Ondanks stevig getrek aan met name Matavz en Granqvist is het scenario van enkele jaren geleden uitgebleven. Een goed begin van het nieuwe jaar dus, hoewel de eerste twee wedstrijden verloren gingen. Maar goed,  Utrecht uit in de beker is geen makkelijke wedstrijd en Twente thuis kan je, hoe jammerlijk ook, tegenwoordig verliezen. De Twentse rivalen zijn momenteel nog net iets verder. De selectie is iets breder, de begroting is iets hoger en de spelers zijn individueel  net iets beter. Met de huidige ontwikkelingen zijn we echter goed op weg om hetzelfde te neer te zetten als de Tukkers. Nu de transfergolf overgewaaid is, kunnen de mannen van Pieter Huistra komend half jaar laten zien wat een ingespeeld FC Groningen kan.

En laten we dan hopen dat ‘de Derby van het Noorden’ een voorbode is. Tegen de Friezen behaalde de FC zijn eerste grote uitoverwinning en wat voor één! De immer positieve Hans Nijland had voor de wedstrijd bij de protestmars al aangekondigd dat we met een overwinning zouden terugkeren uit Friesland en hij had niets teveel gezegd. Maar wat vooral tot de verbeelding sprak afgelopen zondag was de zelfverzekerdheid waarmee de Friezen terug werden gewezen. Jongens als Tadic en Matavz bleken een voortdurende plaag voor de defensie van Heerenveen en zowel Elm als Dost bleek nauwelijks opgewassen tegen het duo Granqvist-Ivens. Met een fitte selectie zou het wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden.

En hier ligt dan ook de sleutel voor de tweede seizoenshelft. Van de Laak is de rest van het seizoen geblesseerd en ook Andersson ligt er vooralsnog weer een fiks aantal weken uit. Dit is nog op te vangen, aangezien deze jongens dit seizoen en ook het vorige seizoen niet echt hun stempel op het spel van FC Groningen hebben gedrukt. Maar voor jongens als Granqvist,Tadic en Matavz zit er geen capabele vervanger op de bank. Tegen de lager geklasseerde ploegen hoeft dit niet problematisch te zijn, maar mis je dit soort spelers in de grotere wedstrijden... Afgezien van de blessures beginnen ook schorsingen een rol te spelen. Het is aan Huistra en zijn spelers om de afweging te maken wanneer een speler uit angst voor een schorsing of blessure gespaard wordt.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.