Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

168 gasten online

Column 20 van Mlaz Corbier: Het gáát niet volgens Jacobus

Waar is de tijd gebleven dat FC Groningen met elf regionale helden in het Oosterpark de vloer aanveegde met een tegenstander uit pak 'm beet Amsterdam dat ook al verscheen met een elftal vol onverstaanbare en irritante Mokummers. Inmiddels moeten de spelers van Dietsen bloed met een vergrootglas gezocht worden tussen de bonte verzameling exoten, die een willekeurige BVO inmiddels is. Onze columnist laat er, koppend met een aloude Westerkwartierse wijsheid, zijn licht over schijnen.

Veel leesplezier gewenst!

 

Het gáát niet volgens Jacobus
 

Bram Nuytinck. Birger Maertens. Lasse Schöne. Daley Blind. Stijn Wuytens. Rasmus Lindgren. Bas Dost. Ryan Koolwijk. Robert Schilder. Wiljan Pluim. Youssef El Akchaoui. Frank Demouge. Stef Nijland. Guyon Fernandez. Sjoerd Ars. Kees Luijckx. Marcel Meeuwis. Dwight Tiendalli. Piet Veldhuizen. Derk Boerrigter. Timothy Derijck. Samuel Armenteros. Danny Koevermans. Ruud Boymans. Ron Vlaar. Danny Schreurs. Mads Junker. Daryl Janmaat. Everton. Michael de Leeuw. Rangelo Janga. Rydell Poepon. Yuri Rose. Bart Biemans. Jasper Cillessen.
 

35 voetballers actief op de Nederlandse velden. Allemaal Nederlandse spelers òf spelers die Nederlands spreken òf al langere tijd in de Nederlandse competitie verblijven en allen zijn ze genoemd op wat voor FC Groningen-gerelateerd medium dan ook als versterkingen voor FC Groningen om welke (vacante) positie dan ook in te vullen of als breedte-investering. De vraag is of deze spelers überhaupt te halen zijn voor FC Groningen. Zijn we de idioot hoge prijskaartjes van Nederlandse spelers nu al weer vergeten? Sparta Rotterdam vroeg 7 miljoen euro voor Kevin Strootman; Donny Gorter moest NAC Breda 4 miljoen euro opleveren. Tim Sparv kwam transfervrij over van Halmstads BK.
 

Natuurlijk zou het optimaal zijn als de selectie met Nederlanders wordt versterkt; en nog mooier zou het zijn als de Tammo's, de Elzo's en de Aaldriks zich weer in het groen-wit kunnen hullen. De vraag is of dat er nog inzit. Nederlandse talenten zijn te duur. Zelf talenten opleiden klinkt mooi maar lijkt ook een utopie te worden met Feyenoord als “lijdend” voorwerp. De Arsenals en Chelseas kopen veertienjarige talenten weg voor een halve euro en als er maar één van die dertig spelers weet dat er lucht in een bal zit, is de opzet al geslaagd. De zogenaamde Home-grown regel van de Premier League is hier de schuldige aan.
 

Maar het is natuurlijk een gevalletje ketel en pot. FC Groningen heeft namelijk geen keus en haalt de spelers uit de Exotische oorden ook zo vroeg mogelijk op. Het haalde Tim Matavz bij Gorica weg toen hij nog niet eens zijn eigen veters kon strikken. Hetzelfde gold toen Luis Suarez uit Uruguay werd weggeplukt en geldt nu weer voor Matias Jones.
 

De bal ligt natuurlijk niet bij FC Groningen en ook niet bij de grote(re) Nederlandse clubs en zelfs niet bij de boevenbende uit Zeist. Zolang de UEFA en FIFA, alsmede de Europese Unie, allerhande regels niet verandert om het voetbal te redden zullen we aan blijven modderen.
 

6+5 mag niet van de EU. De Europese topclubs mogen een half miljard in het rood staan. Kinderhandel mag niet, behalve op het voetbalveld. Met het jaar wordt het allemaal grauwer dan as in de voetbaldystopia waarin we vandaag de dag leven en het deert ons nog maar nauwelijks. We schreeuwen onze strotjes schor totdat het reclameblok van Eredivisie Live afgelopen is, want dan staat er gewoon weer een middag voetbal kijken op het menu.
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tweet hem op Twitter of laat een bericht achter in ons gastenboek.