Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

455 gasten online

Financieel directeur Erik Mulder verlaat FC Groningen

FC Groningen zal op zoek moeten naar een nieuwe financieel directeur. Erik Mulder heeft nl. besloten een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving aan te willen gaan en wordt per 1 april a.s. de nieuwe CFO (Chief Financial Officer) bij de Lubbers Transport Group. Het vertrek van de fiscaal-jurist is een gevoelig verlies voor de organisatie van FC Groningen, die bestaat uit de Raad van Commissarissen (Ed Zijp, Adri Hendriks, Wim van de Weijer en Wim Entzinger), de directie (Hans Nijland en nu nog Erik Mulder) en het management (Henk Veldmate, Jaap Kruizenga en Robbert Klaver). Erik Mulder (44) was van 10 april 1997 tot 1 mei 1998 penningmeester in het toenmalige bestuur van FC Groningen. Daarna was hij tot 1 januari 2003 financieel manager en sindsdien vormt hij samen met Hans Nijland de directie van FC Groningen. Zijn vertrek is een forse aderlating.

 

Mulder maakte begin 2000 ook al bekend FC Groningen te willen verlaten, en wel aan het einde van het seizoen 1999-2000, zo lezen we hier. Ook toen gaf hij aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

 

Het zal moeilijk zijn om een persoon van het kaliber Mulder te vervangen. FC Groningen degradeerde aan het einde van het seizoen 1997-1998 uit de Eredivisie, die toen nog PTT Telecompetitie heette, waarna Mulder een zeer belangrijke rol heeft gespeeld bij het financieel gezond worden van de club. Hij is één van de drijvende krachten geweest bij het realiseren van de plannen met betrekking tot de Euroborg en is een expert op het gebied van het Spelersobligatiefonds. Hij was het die inzag dat het voor de club beter was om de risicovolle, in de tijd gespreide transferinkomsten, verbonden aan de verkoop van Marcus Berg aan het Duitse Hamburger SV, te vervangen door een risicoloze éénmalige opbrengst. Ook speelt hij op de achtergrond een essentiële rol bij het totstandkomen van contracten, transfers en jaarrekeningen. FC Groningen gaat deze zeer gewaardeerde, kundige collega absoluut missen. Hans Nijland betreurt zijn aanstaande vertrek dan ook enorm.

 

Hans Nijland schreef op 24 februari 2009 in zijn nieuwsbrief dat Mulder genomineerd was voor de Mensen Voor Cijfers Prijs 2008. Nijland drie jaar geleden over Mulder: "Hij is één van de drie genomineerde financiële mensen, die pro-actief optreden als financieel adviseur van hun werkgever en die de ondernemer wijzen op kansen en behoeden voor bedreigingen. Ook wordt bij de beoordeling van de kandidaten, nadrukkelijk gekeken naar de Mens voor de Cijfers. Sociale vaardigheden en collegialiteit worden in de beoordeling betrokken. Het is een geweldige prestatie dat Mulder in de finale voor deze erkende prijs zit en het is een bevestiging dat bij FC Groningen vakkundige mensen werken."

 

 

FC Groningen schrijft op de clubsite het volgende:

 

Reactie Hans Nijland:

"Het vertrek van Erik betreur ik enorm. Hij heeft in de afgelopen vijftien jaar aangetoond niet alleen financieel en juridisch goed onderlegd, maar ook strategisch ijzersterk, te zijn. Hij heeft onder meer een zeer grote bijdrage geleverd aan het realiseren van het Euroborg-stadion. Ook heeft hij plaatsgenomen in vele commissies binnen zowel de voetbalbond KNVB als de ECV, die de belangen van de Eredivisieclubs behartigt. Behalve zijn vakkennis zal ik en iedereen binnen de club hem ook persoonlijk gaan missen als een zeer gewaardeerde collega. Uiteraard wens ik hem in zijn nieuwe functie al het goede."

 

Motivatie Erik Mulder:

"Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt bij FC Groningen. Ik heb voor mijzelf echter het besluit genomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een totaal nieuwe omgeving, buiten de voetballerij. Bij de Lubbers Transport Group zal ik deel gaan uitmaken van de Executive Board en financieel eindverantwoordelijk zijn voor alle elf vestigingen in de zeven landen waarin het bedrijf zelf gevestigd is. De afgelopen vijftien jaar heb ik mogen samenwerken met een fantastisch team van mensen. Ik heb het als een voorrecht mogen ervaren om mijn bijdrage te kunnen leveren aan de groei van de club. FC Groningen zal altijd in mijn hart blijven en ik zal de verdere ontwikkeling van de club op de voet blijven volgen."

 

Over de opvolging van Erik Mulder:

De opvolging van Mulder is de afgelopen periode aan de orde geweest binnen de Raad van Commissarissen en directie. Het streven is ook na 1 april te blijven werken met een directie van ten minste twee personen. De verwachting is dat er ruim voor de genoemde datum duidelijkheid is over de invulling van de ontstane vacature.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.