Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

73 gasten online

"Veel ruimte voor FC Groningen op nieuwe trainingscomplex Corpus den Hoorn"

Er begint schot te komen in de realisatie van een nieuw trainingscomplex voor FC Groningen. Het Dagblad van het Noorden schrijft vanavond dat de FC Groningen op het nieuwe trainingscomplex Corpus den Hoorn de beschikking zal krijgen over drie trainingsvelden en kunstgras. Daarnaast blijft de club het hoofdveld van GRC gedeeld gebruiken als wedstrijdveld. Ook krijgt de FC een nieuw clubgebouw, met daarin sportfaciliteiten, aldus het digitale gedeelte van het DvhN. Goed nieuws!

 

Dit blijkt uit een vandaag gereedgekomen plan. Wethouder Frank de Vries: "We zitten in de overlegfase, maar dit is wel een heel mooi plan." Er lopen nog wel gesprekken met alle betrokken sportclubs.

 

UPDATE woensdag 28 maart 2012: Vertrek van Corpus is voor Gronitas niet bespreekbaar

Gronitas, de voetbalvereniging die in de huidige plannen moet verhuizen van Corpus den Hoorn naar Selwerd, is 'not amused'. Het Dagblad van het Noorden citeert vandaag erevoorzitter Ge van der Wal van de voetbalvereniging: "Onze club is nu al elf keer verhuisd. Gronitas is een club van Zuid. In het uiterste geval is een andere plek op sportpark Corpus bespreekbaar. Een vertrek is niet bespreekbaar."

Volgens wethouder Frank de Vries is een andere plek voor Gronitas op Corpus wel mogelijk. "Maar dan moeten we een nieuw clubgebouw neerzetten. Dat kost € 1,5 miljoen en dat geld heb ik niet. Dan moet ik op een gegeven moment een afweging maken. Maar goed, dit is een plan. We gaan nog met elkaar praten."

 

De site schrijft verder: 

 

De wielerbaan blijft gehandhaafd, hockeyclub GHBS krijgt er een vierde speelveld bij. De komst van FC Groningen lijkt ten koste te gaan van voetbalclub Gronitas. Wethouder Frank de Vries benadrukt dat er nog gesprekken lopen met alle clubs en dat het nog om een tekentafelproduct gaat. Voor Gronitas heeft De Vries een plek in gedachten op het sportpark Selwerd/Paddepoel waar onder meer Mamio ook speelt.

 

Schets van de nieuwste plannen inzake de inrichting van Corpus den Hoorn

 

Relevant artikel:

 

12-10-2011 FC Groningen barst van de ambities; begroting over vijf jaar mogelijk € 25 miljoen

04-08-2010 Doelstellingen komend seizoen en financiële stand van zaken

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.