Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

Walk for Life Groningen - volg het voorbeeld van Loretta Boom!

Wij runnen een FC Groningen-fansite die primair bericht over alles wat met de Trots van het Noorden te maken heeft. Vandaag willen we een ieders aandacht echter graag vestigen op de achtste editie van het evenement Walk for Life Groningen, dat zaterdag 21 april 2012 rond het Paterswoldsemeer wordt gehouden.

 

Jong en oud zal deze dag Hardlopen, Wandelen en/of Wheelen met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar Kanker bij Jong volwassenen. Net als in eerdere jaren gaat de opbrengst van de deelnemers van de Walk for Life Groningen naar het UMCG Kanker Researchfonds. De voorinschrijving is inmiddels gesloten, maar komende zaterdag zijn de inschrijfbalies geopend van 08.30 tot 11.15 uur. Op vrijdag 27 april a.s. zal in de Euroborg voor dit goede doel worden gecollecteerd als FC Groningen de degens kruist met De Graafschap.

 

Lees het indrukwekkende verhaal van Loretta Boom, FC Groningen-fan in hart en nieren. Bij de 21-jarige studente Sportmanagement aan de Hanzehogeschool in Groningen, die daar ook de docentenopleiding Sportontwikkeling volgt, is een ongeneeslijke vorm van kanker vastgesteld, maar Loretta zit bepaald niet bij de pakken neer en loopt zaterdag mee. Ze is tevens volleybalcoach en -trainer bij Smash in Beilen, waar ze op handen wordt gedragen. Aan haar levensinstelling kunnen velen een voorbeeld nemen!


'Ik ben blij dat ik kan helpen'

(ook verschenen in De Krant Van Midden Drenthe)

 

 

BEILEN - 'Ik heb geen behoefte om als een zielig hoopje in een hoekje te zitten. Ik ben niet zielig. Ik ben een ondernemend iemand en ik ben blij dat ik kan helpen. Dat is belangrijk voor mij en voor de Walk for Life.' De 21-jarige Loretta Boom uit Beilen spreekt de woorden met grote stelligheid uit en wil er maar mee duidelijk maken dat ze volop in het leven staat en wil staan.
Ondanks het gegeven dat ze een ongeneeslijke vorm van kanker heeft: 'Het werd eind januari ontdekt. Het is een onbekende kankersoort met uitzaaiingen naar de darmen. Ik ben van onderzoek naar onderzoek gegaan, maar ze weten niet waar en wat de tumorhaard is. Dan is de prognose slecht.'

Loretta, die op de Hanzehogeschool de opleiding Sportmanagement en de docentenopleiding sportontwikkeling volgt, en daarbij ook actief met volleybal bezig is, ziet er niet alleen monter uit, maar voelt zich ook relatief goed: 'Ik zit in mijn tweede chemo, maar qua energie kan ik het wel aan om de 10.8 km te lopen.' Dat is een van de afstanden van de achtste Walk for Life, de sponsorloop ten bate van kankeronderzoek bij jongvolwassenen met kanker die zaterdag gehouden wordt rond het Paterwoldsemeer bij Groningen. En zij loopt ook mee, net als de hopelijk 2000 andere wandelaars, wheelers, nordic walkers en hardlopers: 'Dagelijks melden zich nog mensen aan. Er zijn ook mensen die niet kunnen meelopen, maar die doneren dan. FIT Boys kon ook niet meelopen, maar gaat wel wat doen. Net als Smash, vv Beilen, HV Beilen, Vitesse en De Eshorst.'

Naast Loretta lopen ook waarschijnlijk zo'n 200 plaatsgenoten mee waaronder de nodige vriendinnen en ook moeders van die vriendinnen. Via folderen en Facebook ging de actie die heel spontaan bij een vriendin begon als een inktvlek door Beilen en omgeving. Loretta: 'De betrokkenheid is enorm. Het slaat vooral aan bij jongvolwassenen. Bij de volleybalbond zijn wedstrijden verzet om spelers de gelegenheid te geven om mee te lopen. Kijk, ik word er niet beter van, maar ik kan nu tenminste wat doen.'

Maar ook in Groningen is het 'hot' en daar gaat FC Groningen-fan Loretta (het hele gezin Boom is fan) vrijdag met vrienden en familie bij de wedstrijd FC Groningen-De Graafschap een collecte houden voor Walk for Life: 'We willen met acht collectebussen per ingang, dus met 32 bussen staan. Directeur van de FC, Hans Nijland is ook ambassadeur van Walk for Life en was gelijk akkoord. De krant en de site van de FC maken er ook melding van. Ik hoop dat het uitverkocht is.' En: 'Als mensen dit lezen zich ook opgeven.'

De folder die Loretta en haar vriendinnengroep en andere medestanders uitdelen spreekt duidelijke taal: 'Kanker raakt ons allemaal. (...) Wandel of loop mee in een sportieve strijd tegen kanker.' De start is 21 april bij de Hoornse Kaap (bij de Hoornseplas) en inschrijven kan via www.walkforlifegroningen.nl Volwassenen: €10,- en kinderen €7,50. Doneren kan ook: ABN AMRO 51.96.08.917 t.n.v. Walk for Life Groningen.

Kijk voor meer informatie op de website van Walk for Life Groningen

1
2
3
4
loretta
Loretta Boom
1/6 
start stop bwd fwd


Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.