Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

146 gasten online

Dutch Street Soccer-team Groningen 1 mag naar het EK!

Het Heren 1-team van Dutch Street Cup Groningen heeft eerder deze maand tijdens een toernooi in het Duitse Hannover een puike prestatie geleverd. Vermoedelijk dankzij het sterke optreden van de door Niels Bouman getrainde equipe heeft de ploeg een eervolle uitnodiging van de Poolse Homeless Cup organisatie in de wacht gesleept: 'Groningen 1' mag - als enige Nederlandse ploeg - meedoen aan de Wroclaw Cup 2012.

 

Dit evenement vindt plaats van vrijdag 13 t/m zondag 15 juli a.s. en wordt gezien als het officieus EK voor Homeless Cup teams wat komend jaar voor de 4de keer wordt georganiseerd.

 

 

 

De Dutch Street Cup is een landelijk straatvoetbal / participatieprogramma voor mensen die gebaat zijn bij sport als activeringsmiddel.

 

 

Reind Verdenius, speler van de sterrenploeg, zond ons het volgende verslag van de belevenissen van rond het in Hannover gespeelde toernooi.

 

Op dinsdag 8 mei ’12 waren de spelers en begeleiders van DSC team Groningen 1 te gast in Hannover. De Duitse organisatie van dit toernooi heeft Groningen zien spelen tijdens de Dutch Street Cup. Door het vertoonde spel en de fair-play gedachten werden wij uitgekozen om aan een soort gelijk toernooi deel te nemen.


In alle vroegte verzamelden de mannen van Groningen 1 zich bij het A-huis. Medewerkers van deze instelling ontvangen de spelers als echte profs. Een vers bakje koffie en heerlijke broodjes moeten de mannen genoeg energie geven, om in ieder geval de verre reis goed door te komen.


Om 7.15 uur waren alle spelers klaar met hun ontbijt. Ze waren er helemaal klaar voor om de reis richting Hannover te maken. Zeven spelers en twee begeleiders reden met het busje van Eventsbureau 328 km om rond 10.45 uur aan te komen in het Duitse Hannover.


Aan de poort van het sportcomplex stond het welkomstcomité klaar om de Groningers als ‘’echte helden’’ te ontvangen. De spelers en begeleiders werden richting het sporthotel geleid. Hier stond het team van Groningen 1 de volgende verassing te wachten. In al mijn jaren als speler / trainer heb ik nog nooit een team zo zien lachen tijdens het omkleden. Genieten was het. Een super accommodatie waar de meeste speler uit de Eredivisie jaloers op zouden zijn. Niet alleen de velden, die overigens door een automatische grasmaaier werden onderhouden maar ook de kleedruimtes, fitness, wellness en vele andere faciliteiten waren in een perfecte conditie.


O ja, er moest natuurlijk ook nog gevoetbald worden… Er werden andere regels gehanteerd dan dat wij gewend zijn bij de Dutch Street Cup. Na één wedstrijd bleek al dat de Duitse teams fysiek hun mannetje stonden. Het fysieke contact bij het Dutch Street Cup word in de meeste gevallen afgefloten. Voor de begeleiders was dit een grote vraag hoe de Groningse spelers hier mee om zouden gaan. Na de eerste wedstrijd van de Groningers bleek dat we ons prima in konden houden. De vele schoppen die de spelers kregen werden met een glimlach afgedaan. Niet zeuren maar voetballen. En dat deden de mannen ook! Een top prestatie werd behaald door na een middag voetballen in een zon overgoten Hannover als 2e te eindigen. Er werd maar liefst 3 keer gewonnen en 3 keer gelijk gespeeld.


Na afloop van het toernooi werden de spelers van Groningen weer in de watten gelegd. In de kleedkamer lagen de grote zachte handdoeken klaar. Na een warme douche vervolgende wij onze weg richting het restaurant. Hier stond een lopend (sport)buffet klaar waarna de prijsuitreiking werd gehouden.


Rond 16.00 uur reden we voldaan en met een fantastische ervaring rijker terug richting Groningen.


Langs deze weg danken wij onze Duitse collega’s voor de uitnodiging en gastvrijheid.

 

Het verslag is inmiddels overigens ook onder de aan duidelijkheid niets te wensen overlatende kop 'Groningen 1 gaat in tegenstelling tot FC Groningen wel Europa in !!' te lezen op de website van het Events Bureau.

 

IMG_1018[1]
IMG_1019[1]
IMG_1034[1]
IMG_1040[1]
IMG_1043[1]
IMG_1046[1]
IMG_1050[1]
IMG_1061[1]
IMG_1080[1]
IMG_1081[1]
IMG_1094[1]
IMG_1095[1]
01/12 
start stop bwd fwd

 

Wij wensen de heren van DSC Groningen 1 heel veel succes in Polen toe!

 

Deelnemerslijst Wroclaw Cup 2012

1. Russia - last year chamipons !
2. Ukraine
3. Lithuania
4. Germany
5. Austria
6. Finland
7. Luxemburg
8. Hungary
9. Switzerland
10. Kyrgyztan
11. Holland
+ 5 teams from Poland

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.