Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

203 gasten online

Nieuwe plannen trainingscomplex, kantoren en faciliteiten FC Groningen

Het Dagblad van het Noorden schrijft vanavond dat FC Groningen in de toekomst wordt gehuisvest in een blikvanger ("groene parel") aan de A7 (maar wel op Corpus). Het groene gebouw - waarin kantoren van de club, het spelershome, een bezoekersruimte en medische faciliteiten worden ondergebracht - maakt onderdeel uit van het plan voor het nieuwe trainingscomplex van de club, aldus het DvhN, dat aanvult:

 

"Wethouder Frank de Vries presenteerde dat plan maandagavond aan de raadscommissie voor sport. Hij maakte ook bekend dat geen van de clubs op Corpus den Hoorn hoeft te wijken voor FC Groningen. Ook de wielerbaan om het complex blijft gehandhaafd."

 

Is dit het verrassende en positieve nieuws dat Hans Nijland gisteren heeft aangekondigd?

Op 27 maart 2012 werd ook al een voortvarend plan aangaande het nieuwe trainingscomplex van FC Groningen gelanceerd. FC Groningen zou volgens deze plannen op het nieuwe trainingscomplex Corpus den Hoorn de beschikking krijgen over drie trainingsvelden en kunstgras. Daarnaast zou de club het hoofdveld van GRC gedeeld blijven gebruiken als wedstrijdveld. Ook zou de FC een nieuw clubgebouw krijgen, met daarin sportfaciliteiten.

 

Wethouder Frank de Vries op dat moment: "We zitten in de overlegfase, maar dit is wel een heel mooi plan." Er liepen op dat moment echter nog wel gesprekken met alle betrokken sportclubs. Gronitas, de voetbalvereniging die in die moest verhuizen van Corpus den Hoorn naar Selwerd, was bepaald niet blij met het voorgenomen vertrek uit Corpus, dat voor de club zelfs niet bespreekbaar was.

 

In de vandaag gepresenteerde plannen zou geen enkele club voor FC Groningen hoeven te wijken, en ook de wielerbaan zou gewoon kunnen blijven liggen.


Gerelateerde artikelen:

 

27-03-2012 "Veel ruimte voor FC Groningen op nieuwe trainingscomplex Corpus den Hoorn"

12-10-2011 FC Groningen barst van de ambities; begroting over 5 jaar mogelijk € 25 miljoen

04-08-2010 Doelstellingen komend seizoen en financiële stand van zaken

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.