Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

429 gasten online

Tegenvallende verkoop seizoenkaarten hoeft geen financiële strop te zijn

In het Dagblad van het Noorden komt vandaag een teleurgestelde algemeen directeur Hans Nijland aan het woord. Tot nu toe zijn er pas 13.200 van de beschikbare 15.800 seizoenkaarten verkocht, en Nijland denkt niet dat de FC uitkomt op meer dan 13.500 à 14.000, ook al begint het nieuwe seizoen pas over zeven weken. Over de financiële gevolgen van het niet kunnen verkopen van grofweg 2.000 seizoenkaarten wordt in het artikel niets geschreven.

 

Hoe vreemd het misschien ook klinkt - als FC Groningen bij de start van de competitie met ca. 2.000 seizoenkaarten blijft zitten, dan hoeft dit geen financiële strop te betekenen voor de Trots van het Noorden. Natuurlijk, op voorhand kan er, voor het gemak uitgaande van een gemiddelde prijs voor een seizoenkaart van 200, 400.000 niet in de begroting worden gestopt. Als FC Groningen er echter in slaagt om tijdens 10 van de 17 competitiewedstrijden de kaarten alsnog in de vrije verkoop aan de man te brengen, dan rollen de vier ton (of zelfs meer) uiteindelijk toch in de la van de FC.

 

Dit lijkt ons alleszins reëel. FC Groningen heeft nl. alle 2.500 seizoenkaarthouders die hun kaart hebben opgezegd nagebeld, en uit dit onderzoek is gebleken dat het niet de harde kern is geweest die geen kaart heeft aangeschaft maar dat het mensen zijn die nog maar relatief kort een seizoenkaart hadden, en na de verhuizing naar de Euroborg vanuit nieuwsgierigheid en ook vanwege de successen een seizoenkaart hebben aangeschaft.

Nijland: "Maar de nieuwsgierigheid is eraf en het vorige seizoen was natuurlijk ook niet succesvol." Deze supporters zien wij de gang naar de Euroborg wel weer maken als de sportieve prestaties daar aanleiding voor geven. Het moet sowieso mogelijk zijn om alle onverkochte kaarten bij wedstrijden tegen de topclubs en tegen PEC Zwolle en sc Heerenveen aan de man te brengen, en de zgn. gloryhunters zullen ook bij de andere wedstrijden weer verschijnen als FC Groningen naar behoren presteert. 

 

Hans Nijland noemt drie redenen waarom mensen hun kaart hebben opgezegd:

  1. sportieve prestaties in het afgelopen seizoen
  2. verminderde financiële situatie van mensen in combinatie met de doorgevoerde prijsverhoging
  3. privéredenen als scheiding, verhuizing etc.

Wie zijn oor overigens te luister legt hoort steeds meer geluiden die erop neer komen dat supporters in toenemende mate moeite hebben om op de meest onmogelijke tijden (een gevolg van het met Eredivisie Live afgesloten contract) in de Euroborg te moeten opdraven. Dit is zonder twijfel een vierde reden. Nu al is bekend dat FC Groningen komend seizoen in de eerste seizoenshelft van de negen thuiswedstrijden slechts drie op het favoriete tijdstip van zondagmiddag 14:30 uur speelt. Vijf maal wordt afgetrapt op het voor velen gehate tijdstip van zondag 12:30 uur of 16:30 uur of zaterdag 20:45 uur, en slechts één keer op zaterdagavond 19:45 uur, na de zondagmiddag 14:30 het tweede (en laatste) tijdstip waarmee de supporters kunnen leven. Na de winterstop speelt de FC slechts vier van de acht maal op zondagmiddag. De gevreesde vrijdagavond is dan ook een keer in geroosterd.

 

De trouwe aanhang zal er ook komend seizoen weer zijn

(foto: Eric Smit)

 

Het aantal opzeggingen ad 2.500 is ruim 15% van het totaal, een fors aantal. Normaal is het 4%, aldus Nijland. Door het aanstellen van Robert Maaskant als nieuwe trainer en het contracteren van maar liefst zeven nieuwe spelers is de verkoop van seizoenkaarten volgens Nijland aangetrokken. "Maar dat we nog niet meer dan 13.200 hebben verkocht stelt me toch wel wat teleur. We hebben het afgelopen seizoen heel veel goodwill verloren, maar ik had verwacht dat we iets meer krediet zouden hebben."

 

In de Euroborg wordt morgen tussen 10:00 en 14:00 uur een extra kijk- en seizoenkaartverkoopdag gehouden. Nijland: "Wij willen het publiek de gelegenheid bieden ook buiten kantooruren het stadion te bezoeken. Het is een beetje de voorloper van onze Open Dag."

 

 

Voor meer informatie over de kijk- en verkoopdag Euroborg, zondag 24 juni 2012 van 10-14 uur: kijk op www.fcgroningen.nl.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.