Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

73 gasten online

Verslag Dutch Street Cup-toernooi (Ossenmarkt, zaterdag 7 juli 2012)

Afgelopen zaterdag werd op de Ossenmarkt in Groningen gevoetbald in het kader van de competitie voor de Dutch Street Cup. Organisator Eventsbureau schrijft: Doelstellingen van de Dutch Street Cup zijn: sport inzetten als middel tot maatschappelijke participatie en negatieve beeldvorming van dak- en thuislozen veranderen. FC Groningen leverde prachtige wedstrijdshirts aan de twee deelnemende ploegen oet Stad (Groningen 1 en Groningen 2), maar helaas grepen beide Grunneger ploegen naast de finale.

 

De eindstrijd werd een heuse Friese broedertwist tussen Leeuwarden 1 en Leeuwarden 2. Leeuwarden 1 won het toernooi en mag medio augustus meedoen aan de landelijke finale op de Dam in Amsterdam. Groningen 1-voetballer Reind Verdenius en Eventsbureau zonden ons bijgaand verslag. Veel leesplezier gewenst!

 

Heren 1-team van Dutch Street Cup Groningen wordt 13e op EK Voetbal en wint FAIR Play prijs

Het Groningse team dat Nederland in Polen tijdens het EK Voetbal (13-15 juli 2012) heeft vertegenwoordigd, heeft een keurige 13e plaats behaald en heeft Duitsland in de wedstrijd om plek 13 en 14 met duidelijke cijfers teruggewezen: 3-0. Alles over het toernooi is op de website van Eventsbureau.nl te lezen!

Geslaagd Dutch Street Cup toernooi in Groningen

 

Afgelopen zaterdag, 7 juli 2012, vond er een speelronde van de Dutch Street Cup plaats op de Ossenmarkt in Groningen. Eventsbureau organiseerde dit voetbaltoernooi voor dak- en thuislozen in samenwerking met de Stichting van de Straat. De teams die deelnamen aan dit toernooi waren Amsterdam Centrum, Groningen 1, Groningen 2, Leeuwarden Heren 1, Leeuwarden Heren 2, FC Assen, Dirty Devils (gastteam) en de Fiere Famkes. In het toernooi waren dus veel teams uit Noord-Nederland aanwezig.

 

Al in de vroege ochtend meldt het eerste team dat deelneemt zich op de Ossenmarkt. Het betreft het gastteam, afkomstig uit Duitsland. Na het deelnemen van het team van Groningen 1 aan een toernooi in Hannover was het dit keer de beurt aan de Duitsers om te komen voetballen in Groningen. Ondanks dat het team niet meedingt in de punten om de Dutch Street Cup was het team goed gemutst.

 

 

Onder een stralende zon startte het toernooi met de eerste wedstrijd. Hierin mocht Groningen 1 het opnemen tegen FC Assen. De laatste keer dat deze wedstrijd gespeeld werd was het Groningen 1 dat er gemakkelijk met de winst vandoor ging. Deze editie was dit iets lastiger, de wedstrijd eindigde in een 7-2 overwinning voor Groningen 1. In poule A waren de kaarten niet zomaar geschud.

 

Het gastteam wist de teams van Leeuwarden Heren 2 te verrassen met een 3-3 gelijkspel. Ook behaalden ze een overwinning op het team van Groningen 1 en FC Assen. Ondanks het goede spel van het team van Dirty Devils waren het Groningen 1 en Leeuwarden Heren 2 die mochten uitmaken wie er in de finale zou mogen spelen. In een spannende wedstrijd was het uiteindelijk Leeuwarden Heren 2 dat naar de finale zou gaan.

 

 

Poule B begon met een doelpuntenspektakel. Groningen 2 speelde tegen Leeuwarden Heren 1 en eindigde in 4-10 voor de Friezen. Ondanks dat de Fiere Famkes in deze lastige poule ingedeeld waren hebben ze zich goed geweerd. De herenteams hadden echter geen moeite met het damesteam en hiermee werden de Fiere Famkes laatste in poule B. Omdat Groningen 2 verloor van Amsterdam Centrum waren het Amsterdam Centrum en Leeuwarden Heren 1 die mochten uitmaken wie er naar de finale gingen. Uiteindelijk was het Leeuwarden Heren 1 dat met 6-2 te sterk was voor Amsterdam Centrum.

 

In de finales was het Groningen 1 dat met de zege op Amsterdam Centrum (7-1) een derde plek veilig stelde. Een mooie prestatie van het team uit Groningen, dat zo graag de finale had gespeeld. De finale ging echter tussen de beide herenteams uit Friesland. Leeuwarden Heren 1 en Leeuwarden Heren 2 maakten er een prachtige finale van. Zoals in veel finales eindigde ook deze in gelijkspel (6-6). In de penaltyreeks was het Leeuwarden Heren 1 dat de overwinning pakte. Voor meer informatie over het DutchStreetCup project, alle uitslagen en een fotoreportage zie www.eventsbureau.nl

 

 

OOG Radio en TV maakte de volgende reportage van het zeer geslaagde toernooi:

 

 

Gerelateerd artikel:

 

16-05-2012 Dutch Street Soccer-team Groningen 1 mag naar het EK!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.