Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

FC Groningen publiceert nieuw, definitief logo

Op 8 juni jl. schreven wij in dit artikel dat FC Groningen op een ander logo was overgegaan. Het logo bracht veel commotie teweeg onder de supporters, waaronder de Groningen Fanatics, die het logo als onprofessioneel aanmerkten, met als grootste tekortkomingen de overbodige schaduw, de afwijkende kleur en lettertype en de slechte uitlijning. FC Groningen heeft zich de kritiek, die met een nette brief verwoord was, ter harte genomen en is in gesprek gegaan met de supporters en La Compagnie, het strategie-, marketing- en communicatiebedrijf dat het logo uiteindelijk heeft ontworpen.

 

Het resultaat is vandaag aan de media gecommuniceerd en is hierboven afgebeeld.

Ter herinnering: de evolutie van het logo is nu als volgt:

 

Van links naar rechts:

Oude logo, logo van 8 juni 2012 (o.a. met 'facebook-F' en aangepaste letter C en lichtgroenere kleur) en definitieve logo per 19 juli 2012

 

FC Groningen ligt het nieuwe, definitieve logo, dat per direct wordt gehanteerd, als volgt toe:

 

"Onlangs stuurden wij u het FC Groningen-logo ter vervanging van het logo dat wij in 2011/2012 hanteerden in het kader van het 40-jarig bestaan van de club.

 

Na diverse reacties vanuit onze achterban en overleg met de Klankbordgroep hebben wij besloten dit in 2009 geïntroduceerde logo te moeten aanpassen en elementen terug te brengen uit het ‘originele’ logo uit 1996. Wel hebben wij samen met La Compagnie de gelegenheid aangegrepen het logo verder te perfectioneren zodat wij de komende decennia voort kunnen met het nu geproduceerde logo.

 

Wij verzoeken u ook in uw uitgaven per omgaande het bijgevoerde logo te hanteren."

 

Wij zijn blij met de voortvarende en constructieve aanpak van supporters en club, en met het uiteindelijke resultaat!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.