Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

Sportieve doelstelling seizoen 2012-2013: behalen van play-offs, dus plek bij eerste acht; begroting stijgt komend seizoen van € 17,1 miljoen naar € 18,0 miljoen

Vandaag wordt de jaarlijkse persdag gehouden. Hans Nijland en Robert Maaskant geven hun visie op het komende seizoen en zullen een aantal doelstellingen formuleren. Later vanavond zullen wij terugkomen op de persdag van FC Groningen, maar nu al zullen we aantal uitspraken plaatsen.

 

Enkele highlights van de persdag zijn verderop te lezen.

  

 

 

De selectie van FC Groningen is vandaag in nieuwe kledij gestoken. Commentaar van Tim Sparv bij deze foto: 'My brothers and I looking fresh in new suit. My pants were on the tighter side so no extra weight for me.'

Enkele zaken die Hans Nijland en Robert Maaskant vanmiddag hebben verteld:

 

  • De begroting stijgt komend seizoen met 5,3% van € 17,1 miljoen naar € 18,0 miljoen (ter vergelijk: vorig seizoen steeg de begroting met 5,6% van € 16,2 miljoen naar € 17,1 miljoen).
  • In genoemd bedrag ad € 18,0 miljoen is een geprognosticeerd tekort opgenomen ter grootte van € 0,5 miljoen (ter vergelijk: tijdens de vorige persdag, die op 2 augustus 2011 is gehouden, was al gezegd dat het begrotingstekort naar verwachting zou teruglopen van € 1,5 miljoen naar € 0,6 miljoen, bij een daling van de TV-inkomsten met € 0,6 miljoen).
  • Over het seizoen 2011-2012 worden zwarte cijfers geschreven ten gevolge van de transfers van Tim Matavz naar PSV en Dusan Tadic naar FC Twente, aldus Hans Nijland. Komend najaar wordt overigens het jaarverslag gepubliceerd en weten we exact hoe de financiën afgelopen seizoen zijn gelopen.
  • FC Groningen hoopt in oktober 2014 een gezamenlijk trainingscomplex in gebruik te nemen op Sportpark Corpus den Hoorn, waar tevens een Topsportzorgcentrum zal verrijzen.
  • Inmiddels zijn er - drie weken vóór de start van de competitie - ruim 14.000 seizoenkaarten verkocht; er zijn nog ca. 1.800 beschikbaar.
  • Naast de investeringen in het hoofdgebouw ter waarde van € 1,8 miljoen wordt komend seizoen een nieuwe lounge, de Media Experience, gebouwd, aldus Nijland.
  • Sportieve doelstelling: terugkeer in het linker rijtje (plaats 1 t/m 9) en behalen van play-offs om Europees voetbal (plaats 4 t/m 8), alsmede terugwinnen van goodwill bij supporters.
  • Maaskant wil in thuiswedstrijden spektakel bieden. FC moet beste van de middenmoot worden. Maaskant wil dat zijn spelers 'aan de bak' gaan.
  • Volgens Maaskant kan huidige selectie prima competitie in. Hij geeft aan dat de club rustig het einde van de transferwindow zal afwachten.
  • Trainer Maaskant stelt dat zeven clubs meer financiële mogelijkheden hebben. 'Wij moeten proberen de beste van de middenmoot te worden.'

Foto: FC Groningen TV

 

Vorig jaar verkondigde Hans Nijland dat de doelstelling het behalen van Europees voetbal zou zijn (hetzij via directe plaatsing, hetzij via de play-offs, hetzij door de KNVB-beker te winnen); Pieter Huistra gaf aan dat zijn ploeg de fitste van de Eredivisie moest worden die niet alleen thuis maar ook op vijandelijke bodem goed zou moeten presteren. Al deze doelstellingen zijn niet behaald.


Wij willen u het commentaar van Mlaz Corbier op bovenstaande alinea niet onthouden. Hij reageerde in ons gastenboek op de hem kenmerkende humoristische wijze als volgt:


"Dit is niet helemaal juist. Huistra had als doelstelling het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden kleiner maken. Dat is met name na de winterstop prima gelukt."

 

Op de site van FC Groningen zijn de presentaties van Hans Nijland en Robert Maaskant na te lezen. Het citeren meer dan waard zijn de volgende passages uit de speech van Maaskant:

 

Maaskant over Groningse nuchterheid

"Bij mijn presentatie heb ik gezegd dat de Groninger nuchter is. Ik woon hier nu een week of vier in de binnenstad en moet zeggen dat de nuchterheid over FC Groningen ver te zoeken is. Niemand is nuchter over de club, maar juist vol emotie. Wij moeten dat vertalen naar de zondag en al die andere dagen van de week dat we moeten opdraven."

 

Maaskant over het aantrekken van nieuwe spelers

"Bekende vraag is altijd of Groningen nog spelers zal halen voor het einde van de transferdeadline. Daar kan ik geen eenduidig antwoord op geven. We hebben de wens neergelegd bij de directie, maar het is ook weer geen absolute noodzaak. Als we er nog een speler bij halen, moet het wel de juiste persoon zijn en bovendien moet het passen binnen de financiële mogelijkheden. Dus die vraag kan ik nu nog niet beantwoorden.


Zijn er spelers die verhuurd mogen worden? FC Groningen is een dynamische club en daar hoort een bijpassend transferbeleid bij. De markt komt de laatste jaren vaak pas laat in beweging. Als er niets meer gebeurt dan zijn we klaar om te handelen."

 

Hans Nijland sluit als volgt af:

"Kortom, de club bruist aan alle kanten. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw elan. Als we de reactie om ons heen horen, is het ons gelukt. Laten we er een positief vervolg aan geven in de competitie. Ik wens iedereen een fijn, plezierig en succesvol seizoen 2012/2013 toe!"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.