Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

82 gasten online

Moraalridder Gözübüyük krijgt de wind van voren van trainers Eredivisie

Wij hebben onze mening over de in onze ogen krankzinnige en respectloze actie van Serdar Gözübüyük niet onder stoelen of banken gestoken. De van zijn voetstuk gevallen arbiter had samen met vierde official Bekebrede vóór de wedstrijd tegen VVV-Venlo afgesproken op een in hun ogen geschikt moment met een bandje met daarop de letters respect te gaan wapperen. Na een klein uur spelen vonden beide heren het nodig de woorden van Robert Maaskant "100% overtreding" (inderdaad werd Género Zeefuik onderuit geschoffeld op een voor FC Groningen kansrijke positie) te interpreteren als een situatie die rijp is voor het tonen van het belachelijke bandje. Bekebrede piepte Gözübüyük nl. op met de legendarische woorden: "Ja, we hebben een moment!"

 

Gözübüyük was ook na de wedstrijd nog niet tot inkeer gekomen en verklaarde met droge ogen ook in de toekomst niet te zullen schromen om zichzelf opnieuw belachelijk te maken. Naast Robert Maaskant zijn ook diverse andere Eredivisie-trainers het echter volstrekt oneens met de scheidsrechter.

 

AD Sportwereld heeft een kleine bloemlezing onder de vergaarde reacties gepubliceerd. Gertjan Verbeek van AZ is vrij duidelijk: "Het was een belachelijke actie van de scheidsrechter. Dit is juist respectloos. Dan ben je het niet waard om als beste scheidsrechter door het leven te gaan. Je moet nooit om respect vragen, dat moet je verdienen. Ik sta achter Maaskant." Ook Jan Wouters, Ronald Koeman en Frank de Boer hadden geen goed woord over voor de acteeract van Serdar Gözübüyük.

Zij reageerden als volgt: 

 

Jan Wouters, FC Utrecht:

"Ik heb echt problemen met deze actie van de scheidsrechter. Het ligt er te zeer bovenop. Emoties horen bij voetbal en wij trainers weten meestal echt wel waar de grens ligt. Die zoek je soms op, maar we gaan geen grens- of scheidsrechters schoppen of zoiets."

 

Ronald Koeman, Feyenoord:

"In dit geval moet ik het toch opnemen voor collega Robert Maaskant. Wat is er mis als een trainer of speler op een normale manier iets zegt van een situatie?"

 

Frank de Boer, ajax:

"Zo ken ik hem niet. Het was overdreven. Ik vind dat een trainer vanuit de emotie best wat mag zeggen. Als je dan door blijft gaan met praten en protesteren, ja, dan moet een scheidsrechter zeker optreden."

 

We mogen blij zijn dat arbiter Ruud Bossen van de beladen en uitverkochte bekerwedstrijd die FC Groningen komende donderdag tegen ajax speelt is afgehaald, al krijgt Reinold Wiedemeijer, de vervanger van de Bossen, onze handen ook maar sporadisch op elkaar. Bossen is het nl. wél eens met het bandjesincident: "Serdar wilde een duidelijk gebaar maken. In de richting van een trainer die wekelijks de arbitrage bekritiseert."

 

Laat het duidelijk zijn: het is afschuwelijk wat er met grensrechter Richard Nieuwenhuizen is gebeurd. Het lijkt ons echter een volstrekt verkeerd signaal als hierdoor elke vorm van gezonde emotie uit de voetballerij verbannen moet worden. Het lijkt er wel op dat dit beoogd wordt, in elk geval door de scheidsrechter van jl. zaterdagavond.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.