Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

83 gasten online

Theo Huizinga opnieuw in opspraak: "Oud-teammanager FC Groningen sjoemelde met kaarten"

In de column 't Is mooi geweest belichtte Jeroen de Roo in de december 2012-editie van d'Olle Grieze, het orgaan van de Supportersvereniging FC Groningen, de aspecten van het reilen en zeilen van Theo Huizinga, oud-teammanager van FC Groningen, die in de eerder verschenen gelijknamige biografie van Huizinga, geschreven door Emiel Venema, ietwat onderbelicht zijn gebleven. De Roo noemde de biografie een half boek met halve waarheden. De Roo legde de vinger haarscherp op de zere plek: Huizinga zou zich met illegale kaartenhandel hebben ingelaten.

 

Theo zou onderhands kaarten voor het business gedeelte van de Euroborg, waarvoor sponsoren normaliter € 90 op tafel moesten leggen, voor minder dan de helft hebben verkocht, via 'Theo's adresjes'. Het geld zou in de zakken van Huizinga zijn beland, en FC Groningen zou hierdoor vele tienduizenden euro's zijn misgelopen. De Roo, in december 2012: "De geruchten rond Theo's lucratieve bijverdiensten reiken tot de bestuurskamer. Een stelende werknemer moet eruit. Ook bij de FC. Maar hoe? ... Hans Nijland kiest in het belang van de club ervoor om de vuile was binnen te houden. Theo heeft de pensioenleeftijd bereikt, kwakkelt met zijn gezondheid en dat brengt de uiteindelijke oplossing. Er wordt een vrijwillig afscheid in scène gezet en Theo krijgt een veel eervoller ontslag dan hij verdient. Theo geniet naïef van alle aandacht en vindt het wel mooi geweest. Maar dan vooral voor zichzelf."

 

Bovenstaand verhaal staat helaas niet op zichzelf. Vandaag hebben OOG Radio en TV en het Dagblad van het Noorden bericht dat uit zorgvuldig onderzoek van beide media is gebleken dat Theo Huizinga jarenlang via oneigenlijke kanalen wedstrijdkaarten aan de man heeft gebracht voor wedstrijden van FC Groningen.

Beide media berichten: "Als teammanager had Huizinga de beschikking over de zogenaamde intro kaarten, waar een bedrag opstond van nul euro. Deze kaarten zijn bestemd voor spelers, spelersvrouwen en relaties van FC Groningen. Deze kaarten met een bedrag van nul euro worden niet in de boekhouding verwerkt, omdat voor die kaarten geen waarde wordt berekend in het systeem. Dat soort kaarten zijn dus ook absoluut niet bestemd voor verkoop. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Huizinga illegaal kaarten heeft verkocht. De oud-teammanager verkocht deze kaarten voor een bedrag van 35 euro. Sponsors die via de normale weg op de businesstribune plaatsnemen betalen 90 euro voor dezelfde stoel.

 

Voor verdere informatie rond de vermeende kwalijke praktijken van Theo Huizinga verwijzen we naar de artikelen van OOG en het Dagblad.

 

 

 

Reactie Hans Nijland

 

Dagblad van het Noorden:

 

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen stelt dat er wel vermoedens zijn geweest dat Huizinga de revenuen voor deze kaarten in eigen zak stak, maar geeft tevens aan dat hier ‘na diepgaand intern onderzoek geen keihard bewijs voor is gevonden'. “Als wij ontdekken dat een medewerker steelt, hadden wij deze persoon, wie het ook is, op staande voet ontslagen en hadden wij tevens aangifte gedaan.”

 

OOG Radio en TV:

 

"Als wij konden bewijzen dat Theo zichzelf verrijkt had, dan was hij op staande voet ontslagen en was er aangifte gedaan bij de politie. Dat was niet het geval. Als teammanager had Theo de beschikking over deze intro-kaarten. Dat gebeurde in goed vertrouwen en iemand die 35 jaar in dienst is bij de club hoor je ook te kunnen vertrouwen. Wij hebben na een gesprek met Theo Huizinga besloten dat het beter was om aan het eind van vorig seizoen uit elkaar te gaan. Hier speelden dit verhaal, zijn gezondheidsredenen en leeftijd een rol in."

 

Theo Huizinga ontkent dat hij zichzelf heeft verrijkt met de handel in de kaarten. De gebruikelijke bokkensprongen van een kat in nood? Wij hebben geen enkele reden om aan de uitkomsten van het uitgebreide onderzoek van OOG en het Dagblad te twijfelen (al ver vóór publicatie van de column van De Roo vernamen wij in de wandelgangen rond het trainingsveld steeds meer over die andere, donkere kant van Theo Huizinga) en krijgen een wel hele bittere nasmaak in ons mondwerk als we terugdenken aan al die jaren dat Theo Huizinga werkzaam was voor FC Groningen. Waarom, Theo?

 

FC Groningen betreurt de situatie ten zeerste en heeft het systeem met betrekking tot de zogenaamde intro of nul euro kaarten inmiddels aangepast, waardoor er een grotere controle is dan voorheen.

 

 

Geeske Smit van Marktslager Smit komt op maandag 18 februari 2013 aan het woord:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.