Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

530 gasten online

Ed Zijp treedt terug als voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen

Ed Zijp heeft besloten om na dit seizoen zijn voorzitterschap van de Raad van Commissarissen neer te leggen. Hiermee komt een einde aan een periode van ruim 16 jaar waarin Zijp bestuurlijke functies bij de Trots van het Noorden heeft bekleed.

 

FC Groningen zal dus spoedig op zoek moeten naar een nieuwe voorzitter en het zal niet meevallen om een even betrokken als aimabele vervanger te vinden. Ed Zijp was niet alleen vrijwel altijd op de tribune van de Euroborg te vinden bij thuiswedstrijden van de FC, op zaterdag was hij steevast te vinden op Corpus den Hoorn waar hij de wedstrijden van de jeugd bezocht.

Met Ed Zijp had FC Groningen een voorzitter met een echte ondernemersachtergrond. Hij was de oprichter en algemeen directeur van AGZ in Roden, een logistiek dienstverlener voor zowel de grootschalige bouwmarktketens, tuincentra, warenhuizen, zelfbedieningsgroothandels als voor de fabrikanten en leveranciers. Vanuit die achtergrond had en heeft hij veel contacten in de ondernemerswereld. Ook had hij al bestuurlijke ervaring toen hij in december 1996 tot het bestuur van FC Groningen toetrad. Op dat moment maakte hij al 16 jaar deel uit van de Raad van Toezicht van de Rabobank.

 

In de eerste jaren bij de Trots van het Noorden beheerde Zijp de portefeuilles organisatorische zaken en personeel en deels de financiële zaken. In 2003 volgde hij Jaap van der Linde op als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

 

Waarom Ed Zijp na dit seizoen afscheid neemt is niet bekend gemaakt, maar het valt niet uit te sluiten dat de leeftijd in ieder geval ook een rol speelt. Zijp is inmiddels 75 jaar. Vanaf deze plek willen we Ed Zijp bedanken voor alles wat hij voor FC Groningen heeft gedaan!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.