Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

FC Groningen sluit woensdag "zeer interessante" sponsorovereenkomst

UPDATE woensdag 17 juli 2013: "FC Groningen sluit lucratieve deal met kledingmerk Masita"

Stand van zaken dinsdag 16 juli 2013:

Hans Nijland heeft vandaag in zijn wekelijkse nieuwsbrief een "zeer interessante" sponsorovereenkomst aangekondigd die morgen, woensdag 17 juli 2013, in België zijn beslag krijgt. De algemeen directeur meldt het volgende: "Morgen reist ondergetekende met twee collega’s af naar België om daar de opening van het nieuwe stadion van KAA Gent bij te wonen. Daar zullen we voorafgaand aan de wedstrijd KAA Gent-VfB Stuttgart een zeer interessante sponsorovereenkomst afsluiten. Meer hierover woensdagavond rond de klok van 18.00 uur op deze website."

 

UPDATE woensdag 17 juli 2013: "FC Groningen sluit lucratieve deal met kledingmerk Masita"

RTV Noord heeft vandaag onthuld op welke sponsorovereenkomst Hans Nijland gisteren doelde en schrijft: "FC Groningen gaat een lucratieve overeenkomst sluiten met kledingmerk Masita. Vanaf het seizoen 2014-2015 is Masita drie jaar de kledingsponsor van Groningen. De club ontvangt naar verluidt enkele tonnen per jaar hiervoor. Groningen was ook in gesprek met Puma en Nike, maar koos uiteindelijk voor Masita. Woensdagavond wordt de overeenkomst getekend bij de opening van het nieuwe stadion van AA Gent. De Belgische club heeft dezelfde kledingsponsor."

 

Klupp Sportswear was vanaf het seizoen 2008-2009 kledingsponsor van FC Groningen; de overeenkomst is per medio 2014 opgezegd. In het beleidsplan van FC Groningen staat o.a. het volgende: "Bij elke afweging die de afdeling Merchandise maakt bij productuitbreiding of –ontwikkeling, staat de vertaling naar de fans voorop. Producten dienen aan te sluiten bij de beleving van de supporters. Na afloop van het contract met Klupp Sportswear medio 2014 wil de club een A-merk als kledingmerk hebben."

 

FC Groningen heeft de deal op de clubsite toegelicht. Commercieel directeur Robbert Klaver, op Twitter: "Trots op 3 jarige overeenkomst met Masita.Echt voetbalmerk en kunnen een uniek uit- en thuisshirt maken zoals omschreven in cultuurmanifest"

 

Op onze vraag aan Robbert Klaver en Hans Nijland of de deal met Masita financieel interessanter is dan een overeenkomst met Puma of Nike, en of supporters bij Masita meer keuze hebben bij het ontwerp van het shirt, antwoordde Klaver: "Overeenkomst Masita financieel interessant maar belangrijk bij beslissing ook keuzevrijheid shirts waardoor supporters mee kunnen beslissen" en "Masita zal tevens een belangrijke bijdrage leveren qua inrichting van onze, twee verdieping tellende, nieuwe fanshop" (1, 2)

 

Masita heeft tevens sponsorovereenkomsten afgesloten met KAA Gent, Helmond Sport, FC Emmen en Fortuna Sittard en zal tijdens de looptijd van het kledingcontract met FC Groningen ook als sponsor optreden van de Trots van het Noorden.

Stand van zaken dinsdag 16 juli 2013:

 

Morgen wordt het nieuwe stadion van KAA Gent, de Ghelamco Arena, ingeluid. Op Wikipedia staat onder het kopje Ecostadion het volgende over dit moderne bouwwerk: "Door de voorziening van een tweede (metalen) gevel zal er op energie kunnen bespaard worden. Dit was niet mogelijk geweest met de oorspronkelijke geplande glasgevel. Bovendien zal het dak van het stadion voorzien worden van 13.000m² (of 2 voetbalvelden) fotovoltaïsche zonnepanelen.

 

Of de sponsorovereenkomst met de door FC Groningen omarmde zonnepanelen te maken heeft weten we morgen!

 

De Ghelamco Arena, het nieuwe stadion van KAA Gent (foto)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.