Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

254 gasten online

Groningen wilde zich in de winterstop versterken met Nick van der Velden

In een vraaggesprek met de clubsite van AZ laat Nick van der Velden weten dat FC Groningen in de winterstop een poging heeft ondernomen om hem van de landskampioen te huren. Volgens Van der Velden konden echter zowel FC Groningen als NEC, dat eveneens in de diensten van de rechtsbuiten geïnteresseerd was, de door AZ gevraagde huursom niet betalen. Omdat hij zelf minder trek had in een avontuur op Cyprus (Apoel Nicosia wilde hem huren met optie tot koop), is hij nog steeds bankzitter bij de club uit Alkmaar.

 

Over de interesse van FC Groningen en NEC laat Van der Velden weten: "Dat zag ik wel zitten, mooie clubs. Ze konden alleen niet aan de huursom voldoen. Ik ben echt niet zo’n dure jongen hoor, maar blijkbaar hebben de clubs geen geld meer in Nederland.” Deze conclusie lijkt ietwat voorbarig, het zou toch ook zo kunnen zijn dat FC Groningen de gevraagde huursom simpelweg te hoog vond. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat Groningen het bedrag niet kón betalen.

 

Van der Velden (28) verruilde in de zomer van 2008 FC Dordrecht voor AZ. In zijn eerste seizoen bij de Alkmaarders speelde hij 20 wedstrijden waarin hij één keer het doel wist te vinden. Dit seizoen verloopt een stuk minder prettig voor de geboren Amsterdammer. In drie wedstrijden kreeg hij in totaal 70 speelminuten.