Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

Zinspeelt Hans Nijland op vertrek bij FC Groningen?

Een FC Groningen zonder dat Hans Nijland aan het roer staat is ondenkbaar. Nijland is al sinds 14 september 1996 de algemeen directeur van FC Groningen en daarmee de langstzittende directeur in het Nederlandse betaalde voetbal. Vandaag heeft hij echter mogelijk, niet voor het eerst, gezinspeeld op een vertrek bij de Trots van het Noorden. Hij opende vanochtend in woon-zorglocatie De Burcht in Hoogezand de Dag van de Ouderen.

Tijdens zijn bevlogen toespraak gaf hij op een onverwacht moment en zeker niet gekscherende wijze aan dat hij volgend jaar graag  terugkomt naar De Burcht, "als ik dan nog directeur van FC Groningen ben." Normaal gesproken geen uitspraak waaraan we enige waarde zouden hechten, ware het niet dat dit al de zoveelste keer is dat hij dergelijke woorden in de mond neemt.

 

De openingshandeling in Hoogezand verliep niet geheel vlekkeloos. Aan het begin kreeg hij al het nodige te horen over de smadelijke nederlaag die FC Groningen bij FC Twente heeft geleden. Toen vervolgens de Dag van de Ouderen-vlag door Nijland gehesen moest worden en deze per ongeluk halfstok bleef hangen, toen lachte het FC-kopstuk als een boer met kiespijn. "Symbolisch Hans?", zo werd hem gevraagd. "Ja", zei Hans, "het gaat net zo stuntelig als de FC afgelopen zondag."

 

Hans Nijland vormt samen met commercieel directeur Robbert Klaver (mogelijk Nijlands beoogd opvolger) de tweekoppige directie van FC Groningen, die de eindverantwoordelijkheid voor de dagelijkse leiding heeft. De directie staat onder toezicht van de Raad van Commissarissen, waarvan Bert Middel aan het hoofd staat. Onder de directie staat het management, dat bestaat uit drie managers: Henk Veldmate (sinds 1998 Manager technische zaken), Jaap Kruizenga (Manager facilitaire zaken) en Marc-Jan Oldenbandringh RA (Manager financiële zaken).

 

Wat ons betreft kan Hans Nijland, één van de grootste supporters van FC Groningen, bij de FC niet gemist worden. We zullen zien of zijn woorden bij woorden blijven, of dat er op termijn een vacature op het gebied van het algemeen directeurschap bij FC Groningen komt. Op dit moment moeten we er niet aan denken.

 

Foto's van Ben van de opening van de Dag van de Ouderen in Hoogezand:

 

Nijland 001
Nijland 004
Nijland 006
Nijland 010
Nijland 012
Nijland 025
Nijland 027
1/7 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.