Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online

"FC Groningen en Celtic in gesprek over samenwerking op sportief en commercieel gebied"

Op de late maandagavond komt Stef de Bont van Voetbal International met het bericht dat FC Groningen de gesprekken heeft geopend met Celtic. Inzet is een samenwerking op sportief en commercieel gebied tussen de Eredivisieclub en de regerend kampioen van Schotland, aldus het artikel op VI.nl.

Voetbal International schrijft verder:

 

Vorige week bezochten algemeen directeur Hans Nijland en manager technische zaken Henk Veldmate Celtic Park voor het Champions League-duel tussen Celtic en AC Milan. Een dag later volgde een gesprek met het bestuur van de club, onder wie chief executive Peter Lawell. Nijland spreekt van een geslaagd werkbezoek. 'Celtic en FC Groningen hebben een prima band opgebouwd na de transfer van Virgil van Dijk afgelopen zomer.' Na de vruchtbare eerste ontmoeting in Glasgow reist er binnenkort een delegatie van Celtic af naar Groningen om de mogelijkheden tot een samenwerking verder te onderzoeken.

 

Celtic heeft al een aantal samenwerkingsverbanden lopen. Zo loopt er sinds medio 2011 een 'Academy Partnership' tussen Celtic FC en FC Greater Boston Bolts in Massachusetts, USA, waarbij het gaat om de ontwikkeling van jeugdspelers. Ook werken Celtic en de Player Development Academy in New Jersey, USA met elkaar samen (1, 2). Of de beoogde samenwerking tussen Celtic en FC Groningen een dergelijke vorm gaat aannemen is ons nog niet bekend.

 

Henk-Maarten Chin, zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, schreef op woensdag 27 november jl. al het volgende op Twitter:

 

"Enjoyed a constructive meeting with the boards of Celtic and #FCGroningen at Celtic Park today #tobecontinued"; bij het bericht plaatste hij de volgende foto:

 

 

Virgil van Dijk stelde na de wedstrijd tegen AC Milan zijn

wedstrijdshirt ter beschikking van het supportershome

van FC Groningen (foto via Hans Nijland)

 

Woensdag kunnen we in de papieren editie van Voetbal International meer lezen over de beoogde samenwerking tussen beide groen-witte clubs!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.