Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

242 gasten online

FC Groningen steekt stokje voor "Avondje NAC"

FC Groningen, de Trots van het Noorden, heeft het Avondje NAC van de club uit Breda verpest in de Eredivisie. Diep in blessuretijd kwam Groningen terug van 2-1 naar 2-2. Michael de Leeuw voltrok het vonnis.

Na tien minuten kreeg de aanhang van de Brabanders de indruk dat het inderdaad een avondje feesten en victorie kraaien zou worden. Sarpong onderscheidde zich met een actie en Danny Verbeek kon de bal achter Marco Bizot kegelen. Kees Kwakman, verdediger van NAC, had de 2-0 binnen kunnen koppen maar knikte net naast.

Na rust herpakte Groningen zich. Filip Kostić, Andraž Kirm en de pas zeventienjarige Richairo Zivkovic zetten hun kansrijke pogingen helaas niet om in doelpunten. Dat gaf NAC kennelijk weer moed. Met nog een kwartier te spelen deelde Stipe Perica een klap uit: 2-0. Maar net op tijd bracht Giliano Wijnaldum de redding. Hij mengde zich in het strijdgewoel vlak voor het doel van NAC en frommelde de aansluitingstreffer binnen. Na een overtreding van Sepp De Roover op Wijnaldum mocht De Leeuw de bal op de strafschopstip leggen. Hij jaste de bal in de kruising: 2-2.

Dat FC Groningen een puntje pakte was natuurlijk niet meer dan het verdiende loon. In het hol van de Brabantse leeuw werd 52% balbezit afgedwongen, meer duels gewonnen (48 tegenover 44) en meer kansen geschept: twaalf tegenover elf. Ook wisten de spelers van Groningen meer passes naar elkaar te verzenden: 342 versus 305. En het aantal hoekschoppen spreekt boekdelen: acht voor Groningen, twee voor de thuisploeg. Dat geeft aan dat Groningen meer druk kon zetten.

Het leukste van het duel was natuurlijk dat NAC en zijn aanhang zo treurden over het verpeste avondje. Nebojsa Gudelj, trainer van NAC, is nog bezig met zakdoekjes pakken. "Als je tien minuten voor tijd nog met 2-0 voor staat, is het heel pijnlijk om toch nog gelijk te spelen. We hebben volkomen onnodig twee punten weggegeven", zei hij. NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar zei: "Bij een goed avondje NAC hoort een overwinning. Dat lukt ook heel aardig dit seizoen, alleen in deze wedstrijd ging het helaas fout." Ook Verbeek hield er een kater aan over. "Als je dan in de laatste minuut een penalty tegen krijgt, is dat echt zuur."

En wat vond de winnende trainer Erwin van de Looi ervan? "Ik heb het gevoel dat we twee punten hebben verloren, maar wel opgelucht dat we een punt haalden de blessuretijd", zegt hij. "Op basis van spelbeeld meer hadden we hier meer punten moeten halen. Daarvoor was het vandaag voorin echter niet goed genoeg. Tot zeventig meter op het veld waren we wel de bovenliggende partij."