Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

VVCS-veldencompetitie: grasmat Euroborg op een gedeelde 12e plaats

Ieder weekend ontvangt Danny Hesp, voorzitter van de VVCS, van de aanvoerders van de uitspelende clubs een sms'je met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben. Halverwege het seizoen prijkt de grasmat van de Euroborg op een gedeelde 12e plaats, zo bericht de VVCS op de website. De ranglijst wordt aangevoerd door Feyenoord.

In een eerdere tussenstand, die in september al was opgemaakt, was de aan de Boumaboulevard gelegen grasmat nog op een gedeelde 13e stek terug te vinden. Twaalfde of dertiende - het zijn oogstrelende posities, vergeleken met de gedeelde 15e plaats die de Euroborg na afloop van het seizoen 2011-2012 innam; in dat twijfelachtige klassement wist de FC alleen de kunstgras ondergronden van Excelsior en Heracles Almelo te verslaan. Nu moeten vijf clubs het volgens de aanvoerders van de Eredivisieclubs doen met een beroerdere grasmat dan FC Groningen. Vier hiervan spelen op kunstgras (ADO Den Haag, Heracles Almelo, PEC Zwolle en SC Cambuur); ook het veld van onze eerstvolgende opponent, RKC Waalwijk, kan op maar weinig steun van de captains rekenen. Zij lijken plaggen te prefereren boven plastic of rubber, en terecht.

 

Het is wat ons betreft nog te vroeg om de loftrompet te steken, maar de benoeming per 1 juli 2012 van Jan van de Velden (what's in a name) tot groundsman van FC Groningen lijkt inmiddels zijn vruchten af te werpen, zij het met mate.

 

Jan van de Velden, groundsman van FC Groningen

 

De tussenstand in de VVCS-veldencompetitie na 16 speelronden (of zal de VVCS 18 bedoelen?):

1. Feyenoord                 4.37
2. Vitesse                      3.71
3. FC Twente                 3.62
4. PSV                           3.55
5. Go ahead Eagles         3.5
    NEC                           3.5
7. Roda JC                     3.44
8. NAC Breda                 3.37
9. AZ                             3.28
10. FC Utrecht                3.12
11. Ajax                         2.87
12. SC Heerenveen         2.75
        FC Groningen         2.75
14. ADO Den Haag         2.71
        Heracles Almelo     2.71
16. RKC Waalwijk           2.62
17. PEC Zwolle               2.12
18. SC Cambuur             2

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.