Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

Vrijdagochtend persconferentie Gemeente Groningen; o.a. behandeling stukken over Corpus den Hoorn; ook Hans Nijland aanwezig

Op vrijdagochtend 10 januari a.s. begint om 10:30 uur in de Oude Raadszaal van het Stadhuis van Groningen een extra persconferentie met de hiernaast afgebeelde PvdA-wethouder Dig Istha. De stukken over de plannen rondom sporthal Europapark, De Wijert en sportpark Corpus den Hoorn zullen worden behandeld. FC Groningen schrijft in een toelichting dat Hans Nijland ook bij deze persconferentie aanwezig zal zijn, aangezien FC Groningen nauw betrokken is rondom de planvorming met betrekking tot de toekomst van het Europapark (waar het huidige trainingscomplex van FC Groningen is gevestigd) en Sportpark Corpus den Hoorn.

 

De Groninger Gezinsbode schrijft dat Istha morgen plannen bekend zal maken voor een forse investering in sportaccommodaties. Bij de Euroborg wordt, samen met het Noorderpoort, een sporthal gebouwd. De Wijert krijgt een spelhal ter vervanging van de huidige accommodatie. Een collegebesluit is volgens de Gezinsbode nabij. Echter: "Er zijn nog wat losse eindjes", aldus Istha.

 

Het zal morgen nog te vroeg zijn voor een besluit aangaande het trainingscomplex dat FC Groningen graag op Corpus den Hoorn ziet verreizen. Er dient op 23 januari a.s. nl. een rechtszaak tussen SC Gronitas en de Gemeente Groningen.

RTV Noord schreef hierover gisteren: "Voetbalclub Gronitas en de gemeente Groningen staan 23 januari opnieuw tegenover elkaar voor de rechter. Eind december liepen de onderhandelingen tussen beide partijen over een vertrek van Gronitas van sportpark Corpus den Hoorn opnieuw vast. De gemeente stelde voor dat Gronitas verhuist naar Coendersborg en daar voor twee ton een tijdelijke kantine bouwt. Maar de voetbalclub vindt dat bedrag te laag en is het er ook niet mee eens dat het een tijdelijke voorziening is. Gronitas besloot daarom de zaak weer voor de rechter te brengen. De voetbalvereniging en de gemeente troffen elkaar daar al eerder, maar de rechter vond toen dat ze er samen uit moesten proberen te komen. De amateurclub moet wijken voor het nieuwe oefencomplex van FC Groningen.

 

Gronitas zelf heeft overigens nog geen melding gemaakt van de op handen zijnde rechtszaak. De amateurclub meldde op 6 december 2013 op de clubsite nog het volgende: "Gronitas en de gemeente hebben de afgelopen weken onderhandeld over het mogelijke vertrek van Gronitas vanaf de huidige locatie. Aangezien Gronitas en de gemeente nog steeds in onderhandeling zitten en wij allebei de intentie hebben om er zonder rechter uit te komen, hebben we in gezamelijkheid de rechter verzocht nog geen uitspraak te doen. De uitspraak is tot nader order uitgesteld." Updates werden vervolgens echter niet meer verstrekt.

 

Schets van het nieuwe op Corpus den Hoorn te creëren 'Corponello'

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.