Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

FC Groningen overweegt aanleg nieuw veld met ingeweven kunstgras; kosten € 500.000 voor rekening FC Groningen

Ook gisteren konden we slechts hoofdschuddend kijken naar de grasmat in de Euroborg, voor zover de ondergrond waarop FC Groningen haar thuiswedstrijden moet spelen die benaming nog mag dragen. De grasmeesters doen hun stinkende best, maar het is vechten tegen de bierkaai. Hans Nijland komt vandaag in het Dagblad van het Noorden aan het woord, en is eerlijk: "Wij schamen ons daar ook voor. Het is een van de slechtste velden in de Eredivisie en dat doet pijn."

 

Volgens de algemeen directeur heeft de slechte kwaliteit van de grasmat te maken met de structuur van de grond en met de lichtinval, die op een aantal plaatsen in het stadion onvoldoende is.

 

Het is de bedoeling dat de klachten over de grasmat komend seizoen tot het verleden behoren.

Nijland, die erop rekent dat FC Groningen na 34 wedstrijden nog niet is uitgespeeld: "Als wij onze laatste play-offwedstrijd hebben gespeeld, gaan wij het veld rigoureus aanpakken. Wij leggen er dan niet alleen een nieuwe mat in, maar gaan ook de grond afgraven. En we overwegen ook om een veld van GrassMaster aan te leggen. Er zit dan 5% kunstgras door het veld geweven. AZ heeft ook zo'n veld en dat is een geweldige grasmat.

 

De renovatie kost € 500.000, en die zijn volledig voor rekening van FC Groningen. Ben Veenbrink, directeur van Euroborg NV: "Als FC Groningen er een ander veld in wil leggen, is dat zijn verantwoordelijkheid."

 

Hans Nijland zal deze investering echter willen doen: "Wij hebben geen keus. Naar onze spelers toe, naar onze technische staf en ook naar onze tegenstanders toe kunnen wij ons dit veld niet langer permitteren. Er moet een representatieve grasmat komen, passend bij de uitstraling van Euroborg. Kunstgras? Ik zeg niet dat er bij ons nooit kunstgras komt, maar zover zijn we nog niet. FC Groningen is een volksclub. Daar hoort echt gras bij."

 

Een GrassMaster hybride grasveld is een 100% natuurlijk sportgrasveld, versterkt met miljoenen kunstgrasvezels,

  • met een gepatenteerde techniek injecteren gespecialiseerde installateurs 20 miljoen kunstvezels in een natuurlijke grasmat
  • de natuurlijke graswortels vergroeien met de 20 cm diep geïnjecteerde kunstgrasvezels
  • resultaat: een hightech, stabiel veld dat drie maal zoveel bespeling aankan dan een gewoon, natuurlijk grasveld

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek