Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

57 gasten online

FC Groningen wil noodlijdend Veendam helpen;
twee clubs hebben inmiddels op Michael de Leeuw geboden, maar wie?

Volgens het DvhN heeft Hans Nijland bevestigd dat FC Groningen BV Veendam een helpende hand wil bieden. HOE, dat laat Nijland in het midden. Wel laat hij weten het te betreuren als de Oost-Groningse club failliet zou gaan. Over Michael de Leeuw is Nijland cryptisch. "Hij is een interessante speler, maar we zitten niet om een middenvelder te springen. We gaan niet De Leeuw halen als de club is omgevallen, dat kun je niet maken. Als je die speler wilt hebben, moet je nu een transferbedrag betalen, vind ik."

 

UPDATE dinsdag 4 mei 2010:

Hans Nijland verklaart in Voetbal International dat Michael de Leeuw niet naar de FC zal verkassen: "Het is niet gek gedacht, maar wij gaan deze speler niet naar Groningen halen. Het is een prima voetballer, maar wij zien De Leeuw als een nummer tien en op deze positie hebben we voldoende alternatieven. We hebben geen bod uitgebracht en gaan dat ook niet doen."

De vertrekkende Goran Lovre zal met deze alternatieven niet worden bedoeld, maar wellicht wel Leandro Bacuna, Petter Andersson, en ... Gonzalo García? Of mogelijk nog niet naar buiten gecommuniceerde nieuwe aankopen of huurlingen?

 

Wim Entzinger, bewindvoerder van Veendam en lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, sprak tot diep in de nacht van woensdag op donderdag met Erik Mulder, financieel directeur van de FC, en Hans Nijland, onze algemeen directeur over de mogelijkheden om Veendam toch nog overeind te houden. Nijland wil vooralsnog niet zeggen wat de FC precies wil doen, aldus het Dagblad van het Noorden.

 

Feit is wel dat na dit nachtelijke gesprek de persconferentie, die BV Veendam donderdagochtend om 11.00 uur zou houden, op initiatief van bewindvoerder mr. Wim Entzinger tot nader order is uitgesteld. Hij heeft de rechtbank gevraagd om te wachten met het uitspreken van het faillissement. Op het stadion wordt ondertussen koortsachtig gewerkt aan de redding van de club.

 

Inmiddels is er een spontane reddingsactie op gang gekomen. Het is niet precies duidelijk hoeveel geld er al binnen is, maar volgens directeur Jan Korte loopt de inzameling op rolletjes. Het geld dat mensen overmaken komt volgens Korte op de rekening van de bewindvoerder te staan en gaat bij een faillissement niet verloren.

 

Ook op Koninginnedag is het stadion open voor mensen die een bijdrage komen brengen en er kan gebeld worden met de administratie (0598-619191). De supportersvereniging van BV Veendam gaat op de vrijmarkt smileys verkopen om nog meer geld in te zamelen, aldus RTV Noord.
 
Meer over de reddingsactie rond BV Veendam, die wij van harte ondersteunen: klik hier of hier.
 
 

UPDATE vrijdag 30 april 2010:

Volgens RTV Noord, dat als bron Veendams directeur Jan Korte aanhaalt, hebben er inmiddels twee clubs een bod uitgebracht op Michael de Leeuw. Om welke clubs het gaat wordt niet uit de doeken gedaan, maar wel wordt onthuld dat het om één eredivisieclub en één eerste divisieclub gaat.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.