Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Ook volgend seizoen play-offs in de eredivisie; FC Groningen in de voorbereiding naar Portugal

In zijn nieuwsbrief van vandaag meldt Hans Nijland dat de KNVB in samenspraak met de clubs tot een voortzetting van de play-offs in de eredivisie heeft besloten. FC Groningen, al sinds de invoering van de play-offs in het seizoen 2005/2006 groot voorstander van dit 'toetje' na de reguliere competitie, is hier erg content mee. Verder maakt Nijland melding van een aantrekkerlijke deal die hij wist te sluiten: FC Groningen zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een tripje naar Portugal maken - en krijgt de verblijfskosten volledig vergoed!

 

Play-offs

Door het verlies van een Europees ticket in het seizoen 2011/2012 moesten de KNVB en de eredivisie-clubs wel naar een nieuwe opzet voor de play-offs van volgend seizoen zoeken. Uiteindelijk is besloten dat de nummers 4 tot en met 7 van de eindrangschikking play-offs spelen om één Europees ticket. Mocht de bekerwinnaar bij de eerste vier clubs op de ranglijst eindigen, zullen de nummers 5 tot en met 8 om het laatste ticket spelen.

 

Toernooi in Portugal

Over de deelname aan het toernooi in Portugal meldt Hans Nijland het volgende:

"Onze eerste selectie zal tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen van woensdag 14 tot en met maandag 19 juli in Portugal verblijven. Op vrijdag en zondag speelt de ploeg van trainer Pieter Huistra een toernooi in Guimaraes. Op vrijdagavond 21.15 uur lokale tijd is Vitória Sport Clube de Guimaraes (in het seizoen 1986/1987 nog tegenstander van FC Groningen in de UEFA-Cup; red.) de eerste tegenstander en twee dagen later is op hetzelfde tijdstip de Portugese topclub Benfica de opponent.

Naast deze interessante oefenduels is het voor het nieuwe trainersduo Pieter Huistra en Erwin van de Looi een uitstekende gelegenheid in alle rust de nieuwe gezichten aan elkaar te laten wennen en aan het teamproces te werken. Voor FC Groningen is het een aantrekkelijke optie omdat het verblijf in Portugal volledig wordt vergoed door de organisatie van het toernooi."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.