Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

DAS opvolger van Ameland als rugsponsor van FC-shirt bij uitwedstrijden

DAS wordt de nieuwe rugsponsor op het shirt bij de uitwedstrijden van FC Groningen, zo meldt FC Groningen vandaag op haar site. Het in rechtsbijstandverzekeringen, juridisch advies en incasso gespecialiseerde bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd, wordt daarmee de opvolger van het Waddeneiland Ameland, dat na drie seizoenen van het uitshirt verdwijnt. DAS en de FC Groningen zijn een verbintenis voor één jaar aangegaan. Op uitdrukkelijk verzoek van DAS worden geen mededelingen gedaan over de hoogte van het sponsorbedrag.

 

Tijdens de traditionele persdag van FC Groningen, die op maandag 2 augustus a.s. gehouden zal worden, zal het contract officieel worden ondertekend en zal het nieuwe shirt met de naam DAS erop worden gepresenteerd. Op de achterzijde van het groen-witte thuisshirt blijft de naam van Bos Incasso prijken.

 

Wij zijn natuurlijk nieuwsgierig of DAS een beetje vet op de ribben heeft gekregen. Op voorhand zou je zeggen van wel: wie in deze economisch uitdagende tijden niet afhaakt als sponsor maar zich juist vrijwillig opwerpt als geldschieter, die zal niet in staat van surséance verkeren.

 

In blik in de financiële cijfers bevestigt dit vermoeden. Uit het financieel jaarverslag over boekjaar 2009 van DAS Holding NV kan geconcludeerd worden dat het bedrijf zich in elk geval op 31 december 2009 aardig door de kredietcrisis had heengeslagen. Wij citeren:

 

(DAS Holding NV vormt samen met DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringsmaatschappij NV, DAS Support BV, DAS Legal Finance BV, De Wit Vissers Incasso Holding BV en De Wit Vissers Incasso BV een fiscale eenheid - red.)

 

DAS realiseerde in het jaar 2009 totale baten van € 266,8 miljoen, een groei van € 58 miljoen of 27,8%. De winst voor belastingen bedroeg € 44,8 miljoen, een stijging van de winst van 58,8% ten opzichte van 2008.

De kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg in 2009 € 44,4 miljoen.

De verhouding van groepsvermogen en totaal vermogen (solvabiliteitsratio) van de groep bedroeg eind 2009 26,8% en vormt daarmee, evenals vorige jaren, een solide basis voor het voeren van onze bedrijfsactiviteiten.

De liquiditeitspositie eind 2009 bedroeg € 27,9 miljoen.

DAS Holding trok voor acquisities in de incassomarkt vreemd vermogen aan. Voor alle overige activiteiten heeft de DAS-groep in 2009 in zijn eigen financieringsbehoefte voorzien.


Raakvlakken DAS en sponsoring

In hetzelfde jaarverslag kunnen we ook een paar passages aantreffen over de sponsoractiviteiten van het bedrijf. Nog een citaat uit hetzelfde bestuursverslag van het financiële jaarverslag:

 

DAS heeft zich in 2009 regelmatig laten zien in de Nederlandse media. Vanaf medio januari was op SBS6 wekelijks op zondagavond het door DAS gesponsorde programma ‘Das je goed recht’ te zien. Het programma behandelt actuele situaties waarmee particulieren en bedrijven in aanraking kunnen komen en juridische specialisten van DAS geven advies. In 2010 is inmiddels een derde serie van ‘Das je goed recht’ uitgezonden.

In 2009 heeft DAS door de inzet van televisiecommercials de positionering als brede juridische dienstverlener verder inhoud gegeven.

Ook op diverse radiozenders was DAS in 2009 regelmatig te horen. Op deze manier werd aandacht gevraagd voor onze  incassodienstverlening en voor rechtsbijstand voor particulieren. In het verslagjaar was DAS, net als in voorgaande jaren, aanwezig als juridisch deskundige in de algemene pers en in de verzekeringsvakpers met diverse columns, met adviezen over diverse juridische en incassovraagstukken en in interviews en ingezonden stukken.

 

Tenslotte staat er in het jaarverslag nog een niet uit de balans blijkende sponsorverplichting ter grootte van € 1.557.000. Dit bedrag is opgebouwd uit een bedrag ter grootte van € 601.000, dat op 31 december 2009 binnen een jaar betaald had moeten worden, en een bedrag ad € 956.000, dat ultimo 2009 een looptijd had van 1-5 jaar. Dit sponsorbedrag wordt niet verder toegelicht.

 

Reactie Hans Nijland, algemeen directeur FC Groningen

De FC schrijft op haar site namens Hans Nijland dat FC Groningen zeer verheugd met DAS als nieuwe partner: "Wij zijn er trots op dat we DAS aan ons hebben weten te binden. We hebben een overeenkomst voor één jaar en zullen de komende periode gaan benutten om te kijken of wij onze relatie verder kunnen uitbouwen."


Reactie Eric Pouw, algemeen directeur DAS

Eric Pouw van DAS verklaart: "DAS draagt zowel de voetbalsport als de regio Groningen een warm hart toe. We hebben nog niet zo lang geleden een vestiging geopend in Groningen en zien in de sponsoring van FC Groningen een mooie manier om onze betrokkenheid bij Noord-Nederland te tonen. Wij zijn een nuchter en heel ambitieus bedrijf en denken dat FC Groningen en DAS in dat opzicht goed bij elkaar passen."

Waar vinden we DAS, behalve in Amsterdam?
In Nederland heeft DAS ruim 1200 medewerkers in dienst, waaronder 400 juridische specialisten en 350 incassospecialisten. DAS heeft kantoren gespecialiseerd in rechtsbijstand en juridische diensten in Amsterdam, Arnhem, Rijswijk, ’s-Hertogenbosch, Roermond en Groningen, incassokantoren in Rotterdam, 's-Hertogenbosch, Utrecht, Arnhem, Drachten, Groningen en Zwolle en een consultancy- en detacheringbureau in Rotterdam.
 

In Groningen, waar de takken van sport Juridisch advies en Rechtsbijstand worden bedreven, is DAS gevestigd aan de Van Elmptstraat 16.

 

 

 

 

Last but not least: is DAS een maatschappelijk bewust bedrijf?

Jazeker. In het hoofdstuk Maatschappelijk verantwoord ondernemen schrijft DAS het volgende:

 

In 2009 is DAS een samenwerking gestart met de stichting Sport en Zaken. Sport en Zaken brengt landelijke sportbonden en lokale sportverenigingen in contact met dienstverleners die pro Deo hun kennis en kunde ter beschikking willen stellen aan de sport. DAS wil in 2010 ook weer projecten uitvoeren met Sport en Zaken.

Daarnaast werkt DAS mee aan het Microjustice Initiative dat de ontwikkeling wil stimuleren van betaalbare en duurzame oplossingen voor de toegang tot het recht voor mensen aan de onderkant van de samenleving in ontwikkelingslanden. Dit initiatief wordt uitgevoerd door Tilburg University (Tisco) in samenwerking met zes NGO’s (non gouvernementele organisaties) in  ontwikkelingslanden.

 

Wij hopen dat het niet bij een éénjarige sponsorovereenkomst tussen FC Groningen en DAS blijft!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.