Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

Daley Blind wil spelen en dus graag nog een seizoen worden verhuurd

UPDATE maandag 23 augustus 2010: FC Groningen wil Daley Blind graag huren

"Daley Blind wil dit seizoen nog graag verhuurd worden door Ajax", zo kopte RTV Noord-Holland afgelopen vrijdagavond. Hij vindt het absoluut een optie om nogmaals verhuurd te worden: "Ik weet dat ik veel kan spelen als ik verhuurd word. Daarentegen weet ik ook dat je bij Ajax geduld moet hebben en moet wachten op je kans." Hij praat de komende week met zijn huidige werkgever over zijn kansen op speelminuten in het komende seizoen. Niet toevallig loopt de huidige transfer window ook nog pak 'm beet de komende week. Blind laat zich niet uit over een voorkeur voor een club, maar heeft in het verleden herhaaldelijk aangegeven het in Groningen uitstekend naar zijn zin gehad te hebben.

Overigens heeft FC Groningen de laatste tijd met name problemen rechtsachter. 1+1=2?

 

UPDATE maandag 23 augustus 2010: FC Groningen wil Daley Blind graag huren

We zijn niet de enigen die wel wat zien in Daley Blind. Vanavond meldt de Groninger Gezinsbode (lees: Wim Masker) dat FC Groningen nog steeds op het vinkentouw zit om Daley Blind opnieuw te huren, hoewel de FC eigenlijk geen geld heeft om nog een speler te huren of te kopen. De Gezinsbode voegt eraan toe:

"Ajax probeert in de laatste week van het transferwindow nog zoveel mogelijk geld te halen uit de verkoop en verhuur van spelers. Zo werd Sarpong voor een paar ton verkocht aan Real Sociedad en werd Wielaert voor een paar ton verhuurd aan Roda JC. Ook tracht de club nog overbodige spelers als Aissati, Sno, Donald en Bodul te slijten. Diverse clubs hengelen naar de diensten van Blind, die in de Telegraaf aangaf weer open te staan voor verhuur."

 

 

Daley Blind kwam in de winterstop van afgelopen seizoen op huurbasis over van ajax en heeft grote indruk gemaakt in de tweede seizoenshelft. Hij kwam eigenlijk als back-up voor het centrum van de verdediging vanwege de blessure van Ondrej Svejdik en het hoge kaarten-pak-gehalte van de heren Granqvist en Sankoh, maar hij speelde in no-time Tom Hiariej uit de basis en heeft de rest van het seizoen als rechtsback prima gespeeld. Hij was veelal moeilijk te passeren, was offensief sterk en vormde een aardig koppel met Koen van de Laak die onder Jans rechts op het middenveld speelde in een 4-4-2 systeem.

 

Daley speelde 18 officiële wedstrijden voor FC Groningen waarvan 17 basisplaatsen. De enige keer dat hij als invaller aan de wedstrijd begon was in zijn debuutwedstrijd op 20 januari 2010 in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heerenveen.

 

Natuurlijk, ook Blind heeft wel eens steken laten vallen, maar wie zonder uitzondering de sterren van de hemel speelt zal niet zo snel bij FC Groningen te bewonderen zijn.

 

Wij zijn benieuwd of FC Groningen überhaupt geïnteresseerd is om Daley Blind nogmaals naar Groningen te halen en zo ja, of het bereid is om de vraagprijs van naar verluidt ruim vier ton op te hoesten (mochten de financiële middelen van de Trots van het Noorden hiervoor überhaupt toereikend zijn). Of zullen de hoofdstedelijke bazen water bij de wijn willen doen? Of gaat de voorkeur van de Amsterdamse geldwolven uit naar de duistere Georgiër van Vitesse? Duidelijk is dat de rechterkant van het elftal van Pieter Huistra (die Daley Blind nog goed kent omdat hij vorig jaar de beloften van ajax trainde waarvoor Blind toen veelvuldig uitkwam, en vanuit Amsterdam als coach van Jong ajax de FC tipte om Blind te huren), met name in verdedigend opzicht kwetsbaar is nu Maikel Kieftenbeld daar speelt. De van Go Ahead Eagles overgekomen middenvelder werkt keihard, is leergierig en super enthousiast, maar we kunnen niet anders dan concluderen dat hij het niet alleen tegen ajax en AZ moeilijk heeft gehad, maar ook tegen de aanvallers van promovendus De Graafschap. Het aantrekken van Blind lijkt o.i. zeer zinvol en hoeft de ontwikkeling van Kieftenbeld niet in de weg te staan. Hij zou meer in de luwte klaargestoomd kunnen worden voor het grote werk (eredivisie-ervaring heeft hij immers vóór dit seizoen niet gehad) en hoeft niet te vrezen binnenkort onder de druk van het moeten presteren te bezwijken. Kortom, wij wisten het wel...

 

NB

Daley Blind zat gisteravond 90 minuten lang op de bank in de arena (warmloopsessies daargelaten). Voorafgaande aan het lopende seizoen gaf hij aan vol voor zijn kansen voor ajax te willen gaan en nam het woord 'verhuur' niet in de mond, maar inmiddels lijkt hij, wellicht ingegeven door zijn vader, iets realistischer te denken. Toeslaan, Nijland!

 

Wordt vervolgd?

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.