Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

108 gasten online

In memoriam: Jakob Ploeg

FC Groningen heeft vandaag op haar website het droeve nieuws bekend moeten maken dat Jakob Ploeg gisteren op 62-jarige leeftijd is overleden. Jakob was vanaf 15 mei 1963 bijna 48 jaar onafgebroken als vrijwilliger in dienst van GVAV en vervolgens FC Groningen. Door het overlijden van Jakob Ploeg verliest de club een zeer gewaardeerde collega. Joop en Michel, twee andere vrijwilligers die veel tijd in FC Groningen hebben gestoken, kenden Jakob erg goed. Michel en zijn vrouw Petra hebben ons iets over hem gestuurd. We plaatsen dit graag.

 

Jakob Ploeg was jarenlang betrokken bij het tweede elftal van FC Groningen om daar alles te regelen. Pas sinds een paar jaar deed hij dat niet meer.

 

Hij had tevens een bedrijf voor verkeersregelaars en leefde echt voor de club. Ook deed hij de inkoop voor de Fan Tour-busreizen naar uitwedstrijden. Sinds enige tijd ging hij niet meer mee met busreizen naar verre uitwedstrijden omdat ze voor hem te lang werden. Hij wilde nog een poosje doorgaan en het daarna iets rustiger aan gaan doen en iemand anders het werk laten doen, maar het doorgaan is hem helaas niet gegund.

 

Jakob was een bijzondere man die niet zonder zijn sigaret kon. Legendarisch is het verhaal dat hij tijdens één van de wedstrijden van de beloften, die hij altijd bezocht, een lekker snoepje kreeg van collega-vrijwilliger Joop, waarna de tranen hem over de wangen rolden, zó scherp was het kleinood dat Joop hem had verstrekt. Hij nam die avond geen snoepje meer, maar het verhaal werd steevast bij elke thuiswedstrijd van Jong FC Groningen opgerakeld.

 

Hij ging zo nu en dan nog mee met een uitwedstrijd en dronk dan na afloop graag nog een lekker potje bier in het Fluks Hoes.

 

Jakob zal het geweldig hebben gevonden als hij geweten zou hebben dat er ter ere van hem in het door hem zo geliefde Fluks Hoes een foto zal worden opgehangen ter nagedachtenis.

 

Hij was iemand die heel goed was voor zijn club, een geweldige vrijwilliger die door FC Groningen enorm gemist gaat worden.

 

Jakob, rust zacht!