Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

57 gasten online

AC Milan wil Andreas Granqvist - rinkelt clubkas FC Groningen binnenkort?

UPDATE vrijdag 22 juni 2012: Andreas Granqvist in belangstelling van AC Milan en Inter

Stand van zaken vrijdag 13 april 2012:

Andreas Granqvist speelde drie seizoenen voor FC Groningen. Zijn 116e en laatste wedstrijd voor de Trots van het Noorden speelde hij op 29 mei 2011; het betrof de onvergetelijke 5-1 overwinning op ADO Den Haag in de play offs. De geweldenaar uit onze defensie, die zo node gemist wordt, zette zijn carrière vervolgens voort bij het Italiaanse Genoa. FC Groningen verkocht de Zweed voor een bedrag van iets meer dan € 2 miljoen en bedong bij de transfer tevens een doorverkoopclausule.

 

Deze kleine lettertjes in de verkoopovereenkomst met Genoa spekken de clubkas van FC Groningen nu wellicht binnekort. Andreas Granqvist staat nl. in de belangstelling van AC Milan, zo berichten het Italiaanse Milan news en het Zweedse FotbollsExpressen. Ariedo Braida, Hoofd Scouting van de huidige nummer twee in de Serie A, zegt dat Granqvist een zeer goede speler is, al meermalen bekeken is en één van de besten van Genoa, maar meer wil hij er niet over kwijt. Morgen speelt AC Milan nl. tegen Genoa en de focus dient op die wedstrijd te liggen, aldus Braida.

 

De doorverkoopclausule behelst een niet nader bekend gemaakt percentage van het transferbedrag, mits het transferbedrag meer bedraagt dan € 2 miljoen, zie ons artikel van 15 juni 2011. Granqvist tekende een vierjarig contract met Genoa. Hiervan is nu bijna één seizoen verstreken.

 

UPDATE vrijdag 22 juni 2012:

Andreas Granqvist in belangstelling van AC Milan en Inter; vraagprijs ca. € 8,5 miljoen

Het Europees Kampioenschap heeft er niet bepaald voor gezorgd dat de interesse in de aldaar als rechtsback opgestelde Andreas Granqvist, nog altijd spelend bij het Italiaanse Genoa, is geluwd. Sterker nog, niet alleen AC Milan heeft Andreas 'Granen' Granqvist op een lijstje staan, maar ook stadgenoot en rivaal, Inter, zou de voormalige centrale verdediger van FC Groningen graag willen inlijven, zo vertelt hij in een vraaggesprek met het Zweedse Expressen. Granqvist zal de opties binnenkort met zijn zaakwaarnemer, Martin Dahlin, bespreken, maar zegt dat hij het bij Genoa goed naar zijn zin heeft. Voor hem is de belangstelling uit Milaan een bewijs van het feit dat hij bij Genoa een heel goed seizoen heeft gedraaid.

 

Expressen denkt te weten dat de door Genoa bepaalde vraagprijs voor Granqvist, wiens contract nog tot medio 2015 loopt, 75 miljoen Zweedse kronen, omgerekend € 8,49 miljoen, bedraagt. Aannemende dat de door FC Groningen bedongen doorverkoopclausule van kracht is als de Zweed voor méér dan de door Genoa betaalde transfersom (€ 2 miljoen) wordt verkocht, dan kan een transfer van Granqvist naar één van beide Milanese clubs financieel erg goed uitpakken voor FC Groningen. Bovendien gunnen wij Andreas deze stap van harte!

 

Op RTV Noord verklaarde Hans Nijland op zondag 24 juni 2012 voor Noord Sport dat FC Groningen bij een doorverkoop van Andreas Granqvist aan een andere club 10% ontvangt van het meerdere boven € 2 miljoen.

Stand van zaken vrijdag 13 april 2012:

 

AC Milan wil haar defensie komend jaar verjongen. Het is volgens Italiaanse media de verwachting dat zowel Alessandro Nesta als Gianluca Zambrotta, beiden 35 jaar jong, de club zullen verlaten. Andreas Granqvist, die morgen jarig is en dan 27 jaar wordt, is niet de enige kandidaat voor versterking van de verdediging van Milan. Ook Francesco Acerbi van Chievo en de aan Lecce verhuurde Serviër Nenad Tomović komen in aanmerking.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.