Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

Stef Nijland in de belangstelling van 1860 München -

voor FC Groningen financieel interessant

Stand van zaken vrijdag 1 juni 2012:

Het Duitse tz-online.de schrijft dat bij het Duitse 1860 München, de tweede club van de hoofdstad van Bayern die het stadion met de club van Arjen Robben deelt, gesproken is over Stef Nijland. 1860 München, dat afgelopen seizoen als zesde eindigde in de 2. Bundesliga, is op zoek naar een hangende spits en heeft Stef Nijland op een lijstje staan. Tot intensieve gesprekken over een overname is het nog niet gekomen.

 

De Duitse krant denkt dat Nijland, 'der Champions-League-erfahrene 23-Jährige von PSV Eindhoven, zuletzt nach Nijmegen ausgeliehen', wel eens een aardige som geld zou kunnen kosten. Mocht Nijland daadwerkelijk aan de Duitse club worden verkocht, dan rinkelt niet alleen de kassa van PSV, maar ook die van FC Groningen. FC Groningen schreef op 25 augustus 2008 op de clubsite dat Stef (toen nog Stefan) Nijland voor een bedrag van € 4 miljoen aan PSV was verkocht en dat FC Groningen daarnaast een percentage bij doorverkoop heeft bedongen. PSV heeft het contract met Stef Nijland, vlak voordat de zoon van algemeen directeur Hans Nijland aan N.E.C. werd verhuurd, verlengd tot medio 2014. Stefs zaakwaarnemer is Maikel Stevens van SEG (Sports Entertainment Group), de zoon van Huub Stevens.

 

UPDATE woensdag 6 juni 2012:

Stef Nijland weet van interesse van 1860 München, maar wil eerst fit worden

In de papieren editie van Voetbal International staat vandaag dat Stef Nijland op zijn vakantieadres in Portugal op de hoogte is gebracht van de belangstelling van 1860 München. Hij staat nog onder contract bij PSV, maar zal medewerking krijgen bij een vertrek, aldus VI. De zoon van algemeen directeur Hans Nijland kampt echter met een slepende blessure aan zijn linkervoet. Stef Nijland: "Eerst fit worden en dan serieus nadenken over een andere club. Er zijn (is - red.) een aantal contacten. Die neem ik serieus, maar ik ga ervan uit dat ik op 1 juli aan de voorbereiding bij PSV begin. Het is niks om half bij een nieuwe club te starten, dan heb je meteen een achterstand."

Stand van zaken vrijdag 1 juni 2012:

 

Henk Veldmate vertelde in 2008 in een toelichting op de opzienbarende transfer van de op dat moment net 20 jaar geworden Stef Nijland:

 

 

"In de winterstop koos hij er niet voor de overstap naar ajax te maken, dat een bod van twee miljoen euro had uitgebracht. Op dat moment vond hij het beter voor zijn ontwikkeling bij FC Groningen te blijven. Wij waren bij FC Groningen ook heel blij en tevreden met zijn ontwikkeling en halverwege het seizoen hebben we Stefs contract opengebroken en onder verbeterde voorwaarden en met een langere looptijd een nieuwe overeenkomst afgesloten.


Onderdeel van de onderhandelingen was een gelimiteerde afkoopsom. Voor een speler die al op veel interesse van andere clubs kan rekenen, een logische wens. Wij hebben in de onderhandelingen als club bedongen dat een dergelijke som er niet in zou worden opgenomen. Wel hebben we toen de toezegging gedaan dat we met een club in gesprek zouden gaan, als er een serieus bod zou worden uitgebracht.


Dit is afgelopen vrijdag telefonisch gebeurd en zaterdag schriftelijk bevestigd door PSV. Zondagmorgen hebben financieel directeur Erik Mulder en ondergetekende met een delegatie van de Eindhovense club onderhandeld en zijn tot een akkoord gekomen. Het gaat om een bedrag van 4 miljoen euro en daarnaast een percentage bij doorverkoop. Na Luis Suárez is dit het hoogste transferbedrag in de historie van de club.


Dit geeft ons op zich een trots gevoel. Het is een compliment aan de mensen die binnen de jeugdopleiding en de technische staf met hem hebben gewerkt. Over de hoogte van het transferbedrag zijn we tevreden. Maar we hadden Stefan natuurlijk graag langer bij de FC actief gezien. Zo hadden we hem graag zien doorgroeien en een rol spelen in het eerste elftal. Het is dus anders gelopen."

 

Juichen de fans van 1860 München binnenkort voor Stef Nijland?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.