Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

247 gasten online

Kassa FC Groningen rinkelt bij verkoop Tim Matavz aan Fiorentina

Het gerucht lijkt nog niet op een onmiddellijke transfer te wijzen, maar o.a. het Italiaanse Calcio Mercato meldt dat Tim Matavz in de belangstelling staat van het Italiaanse Fiorentina. Overigens zou ook Ola Toivoinen op de nominatie staan naar Florence te verkassen. De site baseert zich op berichtgeving in Corriere dello Sport.

 

Voor FC Groningen zou een transfer van Matavz uit financieel oogpunt interessant zijn, omdat Hans Nijland bij de verkoop van Matavz aan PSV een niet nader gespecificeerd percentage bij doorverkoop heeft bedongen, zie ons artikel van 31 augustus 2011. (Matavz zal dan vermoedelijk wel met winst moeten worden doorverkocht door PSV. De Sloveen werd voor een bedrag ad € 6 miljoen netto verkocht, incl. 'redelijk haalbare' bonussen. Deze bonussen bleken achteraf iets minder makkelijk haalbaar.) Ook zal FC Groningen bij doorverkoop van Matavz een opleidingsvergoeding ontvangen omdat Matavz een deel van de tijd tussen zijn 12e en 23e levensjaar als speler van FC Groningen heeft doorgebracht, net zoals bv. bij Arjen Robben het geval is.

De totale opleidingsvergoeding bedraagt 5% van de transfervergoeding, die wordt verdeeld over de jaren tussen 12 en 23. Matavz speelde tussen zijn 18e en 22e voor FC Groningen. Afgaande op sport.infonu.nl kan FC Groningen bij verkoop van Matavz 2% van de transfervergoeding voor de opleiding toucheren, alsmede zoals gezegd een ons onbekend percentage bij doorverkoop.

 

Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, stelt zeer terecht dat een verkoop van Matavz niet te rijmen is met de interesse van PSV in Luciano Narsingh, die juist voor aanvoer in de richting van de Sloveen moet zorgen, en dat Fiorentina Tim Matavz al jaren op een lijstje heeft staan. Elfrink conludeert dat Tim Matavz gewoon in Eindhoven blijft (bronnen: 1; 2).

 

Wij houden de perikelen rond Tim Matavz de komende weken, maanden of jaren met belangstelling in de gaten! 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.