Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

FC Groningen krijgt geld bij verkoop Jeroen Veldmate aan Heracles Almelo

Stand van zaken zondag 24 juni 2012:

Jeroen Veldmate, de centrale verdediger van Sparta Rotterdam die een deal met sc Heerenveen zag afketsen vanwege de hoogte van de door de Rotterdamse club bepaalde transfersom en niet inging op een driejarige aanbieding van FC Groningen, vertrekt vermoedelijk naar Heracles Almelo, aldus RTV Rijnmond. Een transfer van Jeroen Veldmate naar een andere club is voor FC Groningen financieel interessant omdat FC Groningen medio 2011 bij de verkoop van Veldmate aan Sparta een doorverkoopclausule heeft bedongen. De hoogte van het doorverkooppercentage is ons niet bekend.

 

UPDATE dinsdag 26 juni 2012: Jeroen Veldmate rond met Heracles Almelo; tekent voor drie jaar

Ferry de Goeijen, journalist van o.a. De Telegraaf en TC Tubantia, heeft vandaag op Twitter geschreven dat Jeroen Veldmate rond is met Heracles Almelo en een driejarig contract zal tekenen. Veldmate vult het gat op dat is ontstaan na het vertrek van Antoine van der Linden naar FC Emmen, aldus De Goeijen. Financieel goed nieuws voor FC Groningen! Overigens moet Jeroen Veldmate later deze week nog wel medisch worden gekeurd, zo meldt Heracles Almelo op de clubsite. Zowel Heracles als Sparta Rotterdam noemen de hoogte van de transfersom niet.

 

Wim Masker schrijft op dinsdag 26 juni 2012 in de Groninger Gezinsbode dat FC Groningen 30% ontvangt van de transfersom die Heracles Almelo aan Sparta Rotterdam is verschuldigd.

 

Op zondag 1 juli 2012 meldt Jan Mennega, journalist van het Dagblad van het Noorden, op Twitter dat FC Groningen 40.000 ontvangt uit hoofde van de doorverkoopclausule inzake Jeroen Veldmate. Het sommetje 40.000 / 30% = 133.333 is te kort door de bocht om de transfersom te berekenen die Heracles Almelo aan Sparta Rotterdam voor de transfer van Jeroen Veldmate moet overmaken. FC Groningen heeft nl. vorig seizoen een bonusbedrag van Sparta ontvangen vanwege het feit dat de Rotterdamse club een periodetitiel heeft gewonnen. Wij weten niet of dit in bovenstaande berekening verdisconteerd moet worden. Voorbeeld: als deze bonus 25.000 bedroeg, en dit bedrag moet worden meegenomen om de winst bij de transfer van Veldmate van FC Groningen naar Sparta te becijferen, dan ontvangt FC Groningen nu 30% maal (transfersom Heracles minus 25.000). De uitkomst van deze som is 40.000, aldus Mennega. De transfersom die Heracles aan Sparta voor Veldmate moet betalen bedraagt dan 158.333. Nogmaals, dit is een fictief voorbeeld, uitgaande van een bonusbedrag voor de periodetitel van Sparta dat wij gemakshalve op 25.000 hebben gesteld en waarvan we niet weten of het nu een rol speelt in de berekening. Hoe dan ook, de uitkomst van de rekensom is een bedrag ad 40.000 dat FC Groningen tegemoet kan zien omdat Jeroen Veldmate zijn toekomst in Almelo voortzet.


FC Groningen ontvangt bij doorverkoop van Jeroen Veldmate door Heracles aan andere club 5% van meerdere boven € 220.000

Het Dagblad van het Noorden schrijft op maandag 2 juli 2012 in de papieren editie dat FC Groningen bij doorverkoop door Heracles Almelo van Jeroen veldmate aan een andere club nogmaals 5% van het meerdere boven € 220.000, de door Heracles Almelo betaalde transfersom voor Veldmate, ontvangt. Hoe het bedrag ad € 40.000 is berekend is ons overigens een volslagen raadsel bij een doorverkooppercentage van 30%, dat door de Gezinsbode is genoemd, en een periodetitelbonus van € 30.000, dat het DvhN vandaag noemt.

(Rijkrekenen lijkt wat voorbarig. Stel dat Heracles Jeroen Veldmate ooit doorverkoopt met een winst van een half miljoen euro, dan ontvangt FC Groningen daar 5% van, oftewel € 25.000)

Stand van zaken zondag 24 juni 2012:

 

Heracles Almelo zou de transfersom voor Jeroen Veldmate kunnen voldoen omdat Willie Overtoom dichtbij een overgang naar een buitenlandse club zou staan.

 

Volgens Wiljan Vloet, algemeen en technisch directeur van Sparta, is de transfer van de verdediger naar de eredivisionist nog niet helemaal afgerond. "De laatste puntjes moeten nog wel op de i worden gezet", aldus Vloet tegenover RTV Rijnmond. Het contract van Jeroen Veldmate met Spart Rotterdam loopt nog tot medio 2013.

 

Jeroen Veldmate kan bij Heracles rekenen op een basisplaats na het vertrek van Antoine van der Linden, wiens contract bij Heracles niet verlengd werd, naar FC Emmen. Veldmate wil komend seizoen graag in de Eredivisie spelen.

 

UPDATE zondag 24 juni 2012: Sparta en Heracles zijn akkoord

RTV Rijnmond schrijft dat Sparta Rotterdam en Heracles Almelo er inmiddels met elkaar uit zijn; Veldmate Jr. moet nu zelf nog met Heracles tot een akkoord komen. Dit kon wel eens gaan lukken: "De clubs zijn eruit. Komende week ga ik zelf in gesprek met Heracles Almelo. Ik hoop er dan snel uit te komen", aldus de zoon van technisch manager Henk Veldmate tegenover RTV Rijnmond.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.