Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

36 gasten online

"Petter Andersson tekent vierjarig contract bij FC Midtjylland uit Denemarken"

Petter Andersson staat officieel nog tot 1 juli a.s. bij FC Groningen onder contract, maar in zijn hart heeft de Zweed al veel eerder afscheid genomen van de Trots van het Noorden. Het Deense Ekstra Bladet schrijft vanavond dat Andersson en het Deense FC Midtjylland een vierjarig contract met elkaar zijn overeengekomen.

 

 

UPDATE woensdag 27 juni 2012: FC Midtjylland maakt komst Petter Andersson bekend

Vandaag maakt ook FC Midtjylland zelf melding van het feit dat het Petter Andersson tot medio 2016 heeft weten vast te leggen. Claus Steinlein, 'direktør' van FC Midtjylland zegt dat Andersson met zijn ervaring als rolmodel voor de jonge spelers van de Deense club moet gaan optreden, zowel binnen als buiten het veld. Andersson zelf: "FC Midtjylland klinkt als een goede club om naartoe te gaan. Ik ben de afgelopen vier jaar in Nederland geweest en had wat problemen met blessures, maar ik kwam terug en speelde veel in het afgelopen seizoen. Ik heb nieuwe uitdagingen nodig en ben blij dat ik die bij FC Midtjylland kan vinden. Mijn doel is om mezelf te ontwikkelen als speler en nog beter te worden en om weer in Europa (daarna (nieuwe club) of nu (Europees met Midtjylland)?) te komen. Ik kan veel bijdragen met mijn ervaring, maar ik hoop ook met doelpunten en assists een bijdrage te kunnen leveren. Ik ben blij dat alles op z'n plaats is gevallen en ben enthousiast om hier te beginnen."

 

Het uitspreken van dankbaarheid richting FC Groningen, de club die hem geduldig LIET terugkomen en vervolgens engelengeduld opbracht omdat de Zweed de beslissing over zijn toekomst maandenlang bleef uitstellen, had Petter Andersson gesierd. Ook hadden wij een passage op prijs gesteld over waardering voor de supporters van FC Groningen, die Petter Andersson op een geweldige manier hebben ondersteund en na Erik Nevland nooit meer een speler op een dergelijke manier hebben vereerd. Helaas, niets van dat alles.

FC Midtjylland is de club waar FC Groningen in 2008 Oluwafemi Ajilore voor een voor FC Groningen-begrippen recordbedrag van € 3,3 miljoen weghaalde. Midtjylland troeft in de slag om de gunsten van Petter Andersson twee andere Deense clubs af die de Zweed eveneens wilden contracteren: FC Nordsjælland en Brøndby. Andersson wordt bij zijn nieuwe club de opvolger van Jakob Poulsen, die voor € 1,3 miljoen naar het Franse Monaco vertrekt.

 

FC Midtjylland beëindigde het afgelopen seizoen als derde in de hoogste Deense divisie, de Superligaen, en kwalificeerde zich daarmee voor de Europa League. De Deense club speelde ook vorig seizoen al Europees. In de derde kwalificatieronde van de Europa League was Vitória Guimarães over twee duels te sterk voor FC Midtjylland.

 

Bij FC Groningen wilde Petter Andersson niet bijtekenen, naar verluidt omdat hij zich niet kon vinden in de lengte van het door FC Groningen voorgestelde contract: de FC had een langer contract dan de Zweed voor ogen. Opvallend genoeg tekent Andersson nu wel een lang contract in Denemarken.

 

Petter Andersson en Femi speelden in

2006 al eens tegen elkaar in het kader

van de zgn. Royal League -

Hammarby won toen met 2-0 van

FC Midtjylland door twee goals van Andersson

(foto: clubsite FC Groningen)

 

Wij wensen Petter Andersson veel succes toe bij FC Midtjylland.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.