Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

"Genoa onderhandelt met Zenit Sint-Petersburg over Andreas Granqvist"

De speculaties over het vervolg van de carrière van Andreas Granqvist nemen een geheel andere wending. Leek de speler van Genoa, voormalige rots in de branding van de verdediging van FC Groningen, naar AC Milan of naar Inter te vertrekken - volgens het Italiaanse TUTTOmercatoWEB en het Zweedse Aftonbladet onderhandelt Genoa momenteel met Zenit Sint-Petersburg, de regerend Russisch kampioen, over een overgang van Granqvist.

 

Granqvist zou een driejarig contract met een optie voor een vierde jaar bij de dankzij oliedollarsverstrekker Gazprom steenrijke Russische club kunnen tekenen en volgens Fotbollskanalen zou Andreas Granqvist een netto jaarsalaris van naar verluidt meer dan 20 miljoen Zweedse kronen (ruim 2 miljoen) kunnen opstrijken. Volgens TUTTOmercatoWEB zou de transfersom, verbonden aan het afkopen van de tot medio 2015 lopende verbintenis van de Zweed, ca. € 8 miljoen bedragen.

 

Dit is voor FC Groningen uit financieel oogpunt uitermate interessant. Het heeft bij de overgang van Granqvist naar Genoa een doorverkoopclausule bedongen die behelst dat FC Groningen bij een overgang van Granqvist naar een andere club 10% ontvangt van het bedrag boven 2 miljoen (de transfersom die Genoa aan FC Groningen heeft betaald). Als Zenit een transfersom van € 8 miljoen betaalt, vloeit er derhalve een bedrag van € 600.000 (10% maal (€ 8.000.000 -/- € 2.000.000)) in de clubkas van de Trots van het Noorden! De transfer zou volgens genoemde media morgen of a.s. dinsdag al zijn beslag kunnen krijgen.

 

Het Italiaanse Gazzetta dello Sport houdt het overigens op een door Genoa bepaalde vraagprijs van € 5.000.000. Volgens de sportsite zou ook het Engelse West Ham United in Andreas Granqvist geïnteresseerd zijn.

Enrico Preziosi, de president van Genoa, wil overigens alleen bevestigen dat er met 'een Russische club' wordt onderhandeld. Hij wil zich er niet over uitlaten om welke club het gaat. Wij houden de berichtgeving met belangstelling in de gaten, zoals ongetwijfeld ook financieel manager Marc-Jan Oldenbandringh, de opvolger van Erik Mulder, en Hans Nijland zullen doen!

 

 

Andreas Granqvist verbindt zich medio 2008 aan FC Groningen -

hij zou 116 maal het groen-wit van de FC dragen en 24 maal scoren

 

Gerelateerd artikel:

 

13-04-2012 AC Milan wil Andreas Granqvist - rinkelt clubkas FC Groningen binnenkort?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.