Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

64 gasten online

Petter Andersson: "Ik wilde helemaal niet weg bij FC Groningen"

Vorige week had Petter Andersson contact met ons opgenomen en aangegeven dat hij vandaag op het trainingsveld in Haren zou zijn, en graag met ons wilde praten. Deze wens was wederzijds en we hebben zojuist een lang gesprek met elkaar gevoerd. Petter hecht eraan te zeggen dat hij de steun van de supporters van FC Groningen en van FC Groningen zelf tijdens de lange periode van blessureleed altijd enorm heeft gewaardeerd en nooit zal vergeten.

 

Hij wil komend seizoen bij een thuiswedstrijd graag van de supporters van FC Groningen afscheid nemen, en in onze ogen heeft hij een heel mooi afscheid verdiend.

 

Petter was stomverbaasd toen Hans Nijland hem op 17 mei jl. vertelde dat Martin Dahlin, de zaakwaarnemer van Petter Andersson, een extra eis in de strijd had geslingerd door meer geld te vragen, en dat de FC daarom uit de onderhandelingen stapte. Petter had gaandeweg de onderhandelingen met FC Groningen juist het gevoel gekregen dat hij er met de FC wel uit zou komen. FC Groningen had hem een driejarig contract geboden en Petter wilde zich niet langer dan twee jaar aan de Trots van het Noorden, waar hij al vier jaar onder contract stond, verbinden, maar het verschil in opvattingen leek niet onoverbrugbaar. Hij en zijn hoogzwangere vriendin Ida hadden de overtuiging dat hun toekomst nog een paar jaar in Groningen zou liggen en het stel had al een nieuwe bank gekocht voor hun appartement in Groningen (dat nu door Mitchell Schet bewoond zal gaan worden).


Lees verder over de afgeketste onderhandelingen tussen Petter Andersson en FC Groningen, de interesse daarna van ADO Den Haag, sc Heerenveen en - heel concreet - FC Twente, de koelkast van Marcus Berg, zijn rol bij FC Midtjylland en de op handen zijnde gezinsuitbreiding in Huize Andersson!

Petter heeft weliswaar voor vier jaar bij FC Midtjylland getekend, maar zijn nieuwe club wil ook graag aan hem verdienen en Petter kan de Deense club na twee jaar verlaten. Petter vertelde ons dat het nooit zijn bedoeling is geweest om bij FC Groningen gratis de deur uit te lopen - nog een argument waarom wij denken dat Petter inderdaad zeker in Groningen had willen blijven, zoals hij zelf ook aangeeft. Hij snapt FC Groningen echter heel goed - de club heeft wel erg lang op een beslissing van hem moeten wachten. 

 

Materiaalman Igor en Petter Andersson

 

Ook wij begrijpen FC Groningen heel goed. Achteraf bekeken had FC Groningen het erg goed ingeschat door vroegtijdig het gesprek met de Zweed over een nieuw contract te zoeken - het zou wel eens lang kunnen gaan duren. Petter heeft de gesprekken echter lange tijd afgehouden en uiteindelijk was er te weinig tijd om één en ander goed te regelen. FC Groningen moest met het oog op het nieuwe seizoen ook verder en uiteindelijk heeft Hans Nijland op 17 mei jl. toen de FC in Werkendam een oefenduel speelde tegen Kozakken Boys de knoop doorgehakt: FC Groningen stapte uit de onderhandelingen, tot grote verbazing van Petter, die op de terugreis naar Zweden dacht: "Wat ga ik nu doen?"

 

Petter Andersson krijgt op 17 mei jl.

van Hans Nijland te horen dat FC

Groningen de onderhandelingen stopt

 

Vervolgens waren er geruchten over interesse van Club Brugge en een Turkse club, maar dit is nooit concreet geworden. De belangstelling van andere Nederlandse clubs was wél concreet. De scouts van sc Heerenveen hadden hem hoog op een lijstje staan (Petter: "Maar naar Heerenveen, dat kán niet -  binnen Nederland wilde ik niet naar een mindere club"), hij had naar ADO Den Haag gekund (dat wilde Petter om dezelfde reden niet) en de belangstelling van FC Twente (dat hem in 2008 ook al hoog op een lijstje had staan, maar Petter koos toen voor FC Groningen) was het meest concreet. De overgang was bijna een feit geweest, maar doordat FC Twente eerst twee spelers had moeten verkopen voordat het Petter Andersson had kunnen aantrekken besloot Andersson de gesprekken met de Tukkers te staken omdat dit nog een relatief lange tijd had kunnen duren.

 

Petter heeft zich vervolgens op zijn toekomst beraden en is in Denemarken uitgekomen. Een paar Deense clubs hadden belangstelling, maar hij had bij FC Midtjylland vanaf het eerste begin een erg goed gevoel. Hij zal daar als één van de twee aanvallende middenvelders gaan spelen en met zijn ervaring zowel binnen als buiten het veld een voorbeeldfunctie voor zijn jongere medespelers gaan vervullen.

 

FC Midtjylland speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen het Duitse Hertha BSC en verloor dat duel met 1-2, maar de Deense ploeg speelde een goede wedstrijd, aldus Petter. De Denen stromen in de derde voorronde van Europa League in en moeten eind augustus dus Europees aan de bak. De Deense competitie is dan al lang begonnen, maar Petter haalt het begin daarvan niet, want hij is nog niet wedstrijdfit.

 

Petters vriendin is momenteel in Zweden. Ze is 18 juli a.s. uitgerekend; die dag zal worden bekeken of de baby gehaald gaat worden. Petter vindt het allemaal erg spannend, spannender nog dan Ida het vindt. Hij moet nu in Groningen zijn om samen met Mick Duzink zaken af te handelen met betrekking tot zijn appartement (meterstanden, overdracht van spullen, zoals de koelkast van Marcus Berg die het appartement vóór Petter bewoonde en het bij deze temperaturen onmisbare koelende attribuut nooit heeft opgehaald), vervoegt zich straks bij zijn Deense ploegmakkers maar weet dat zijn vriendin in Zweden zit en elk moment kan bevallen - en Petter wil graag bij dit spektakel aanwezig zijn, maar moet maar zien of hij op tijd in Zweden kan zijn.

 

O.a. Maikel Kieftenbeld en Emil Johansson begroeten Petter Andersson;

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden kijkt toe

 

Volgers van deze site weten hoe wij Petter Andersson bijna bij het idolate af hebben bewonderd. Het gesprek vandaag in Haren was dan ook niet zomaar een luchtig interviewtje en het is ons best zwaar gevallen. Sterker nog - het was helemaal geen interview; pen en papier bleven in de buutse.

 

Wij denken dat er uiteindelijk goede afspraken met FC Groningen gemaakt hadden kunnen worden, vergelijkbaar met de afspraken die hij nu bij FC Midtjylland heeft gemaakt, waar hij na twee jaar zou kunnen vertrekken. Petter heeft zelf echter dermate lang gewacht met het willen aangaan van de gesprekken met de FC, dat FC Groningen uiteindelijk niet langer heeft willen wachten.

 

Wij kunnen beide partijen goed begrijpen. Het getuigt van onvoorstelbaar veel karakter dat Petter Andersson na twee afgescheurde kruisbanden de fysiek en vooral geestelijk belastende tijd van lang, lang blessureleed goed is doorgekomen. Begin 2012 was hij nog niet toe aan het nadenken over zijn toekomst. Ik denk dat niemand van ons buitenstaanders nu kan zeggen - Petter, je had veel eerder een beslissing moeten nemen. Voor FC Groningen was het toen echter wél de tijd om de planning voor komend seizoen op te starten. Het contract van nota bene je aanvoerder loopt af en je kunt niet in juli achter een goede vervanger aangaan. Wie weet of Michael de Leeuw, om maar eens iemand te noemen, nu nog beschikbaar zou zijn geweest.

 

FC Groningen is goed uit de transfertijd gekomen en staat er fantastisch op, dat bleek ook vandaag weer uit de geweldige training (vanavond meer daarover in een apart artikel, en de eerste contouren van de mogelijke basis). Ook Petter Andersson gaat een zonnige tijd tegemoet. De teleurstelling over de afgeketste onderhandelingen lijkt wat naar de achtergrond verdreven te zijn en hij is blij met de rol bij zijn nieuwe club, en op persoonlijk vlak gaat hij ook een prachtige tijd tegemoet: de komst van de kleine Andersson dient zich aan. Iedereen blij, zou je zeggen.

 

En toch ... er knaagt iets. Misschien zijn we net even iets te veel supporter van FC Groningen en fan van Petter Andersson (eigenlijk vanaf het allereerste begin toen we hem er in 2008 in een oefenduel tegen KV Mechelen op een nooit vertoonde wijze in zagen kleunen) om over het 'Verhaal Petter Andersson' nuchter te kunnen oordelen?

 

Petter Andersson verlaat voor het laatst het trainingsveld van FC Groningen

 

Wij sluiten dit stuk af met de woorden die we Petter zelf ook hebben gezegd:

 

Petter, bedankt voor alles! Take care!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.