Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

FC Groningen verlangt € 250.000 van Genoa en dient klacht in bij de FIFA

De volgende transfer van Andreas Granqvist hangt al een tijdje in de lucht (momenteel lijkt Lazio de meest kansrijke volgende club van Granqvist), maar de overgang van de Zweed van FC Groningen naar Genoa is financieel gezien nog altijd niet afgerond. Genoa mocht de transfersom van ruim € 2 miljoen in twee termijnen voldoen en heeft inmiddels ook de tweede termijn enkele dagen geleden betaald (na veel gesteggel over en weer).

 

FC Groningen meent echter recht te hebben op een additioneel bedrag van € 250.000, zo schrijft Radiosei.it. Dit hangt samen met het aantal wedstrijden dat Granqvist afgelopen seizoen voor het eerste elftal van Genoa heeft gespeeld. Bij 15 wedstrijden zou FC Groningen een bonus van € 100.000 ontvangen en bij 25 wedstrijden nogmaals € 150.000. Granqvist speelde vorig seizoen 28 wedstrijden voor Genoa en FC Groningen wil dan ook beide bonussen ontvangen. Genoa denkt hiervoor tijd te hebben tot maart 2013, maar volgens FC Groningen dienden de bedragen in maart 2012 en in juni 2012 voldaan te worden. Dit is niet gebeurd en FC Groningen, dat er klaar mee is, heeft haar advocatuur nu opdracht gegeven om een klacht bij de FIFA in te dienen, en heeft de Italiaanse voetbalbond ook op de hoogte gebracht. Italianen en het nakomen van betalingsverplichtingen - twee uitersten.

De verhoudingen tussen Andreas Granqvist en zijn huidige club, Genoa, waarvoor hij een vierjarig contract tekende dat nog tot medio 2015 loopt, staan inmiddels op scherp. Granqvist was al rond met Zenit Sint-Petersburg, maar zag de overgang stuklopen op de forse eisen van zijn huidige werkgever.

 

Inmiddels lonkt Lazio nadrukkelijk naar de diensten van Andreas Granqvist. Opnieuw lijkt Genoa echter roet in het eten te gooien. In een eerder stadium was sprake van een huur door Lazio met optie tot koop: Granqvist zou over één seizoen definitief door Lazio overgenomen kunnen worden voor € 4,5 miljoen.

 

Genoa heeft het overnamebedrag inmiddels echter bepaald op € 6 miljoen en koppelt daar een overnameverplichting aan vast: Lazio moet Granqvist over één seizoen overnemen. Het wil zelfs nu al een bedrag van Lazio ontvangen, zo bericht ook Calcio Sport 24. Granqvist zelf hoopt dat de plooien worden gladgestreken, zo zegt hij in een vraaggesprek met het Zweedse Fotbollskanalen. Hij voelt zich goed bij Genoa, maar ziet Lazio als een topteam in Italië - voor hem de meest prestigieuze club in de Serie A; "Je wordt niet elke dag met zo'n club in verband gebracht", aldus Granqvist, die het geweldig lijkt om elk jaar Europees voetbal te spelen. Hij is teleurgesteld over de huidige impasse tussen beide clubs, maar aan de andere kant streelt het hem wel dat de trainer van Genoa hem niet wil laten gaan.

 

Martin Dahlin, de zaakwaarnemer van Granqvist, is al in Rome geweest om te bemiddelen, en inmiddels lijkt er toch een beetje schot in de zaak te zitten, aldus Radiozei.it. Voor FC Groningen zou dit gunstig zijn: het ontvangt bij een doorverkoop van de Zweed 10% van het meerdere boven € 2 miljoen. Althans, zo staat het op papier. Bij Italiaanse boekhouders weet je het echter maar nooit...

 

Andreas Granqvist verbindt zich medio 2008 aan FC Groningen -

hij zou 116 maal het groen-wit van de FC dragen en 24 maal scoren

 

Relevant artikel:

 

01-07-2012 "Genoa onderhandelt met Zenit Sint-Petersburg over Andreas Granqvist"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.