Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

"Bod Benfica op Tim Matavz wordt verhoogd;

bij verkoop mogelijk ruim 1 miljoen voor FC Groningen"

Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, heeft afgelopen vrijdagnacht in het Omroep Brabant-radioprogramma Brabantse Nachten Zijn Lang verteld dat Doyen Sports Investments, een onderdeel van The Doyen Group (meer over deze louche toko: zie Zonder Graten), namens Benfica een verhoging van het eerder gelanceerde (en door PSV afgewezen) bod van 7 miljoen op Tim Matavz wil uitbrengen. Op VI.nl wordt dit geconcretiseerd: Naar verluidt is de investeerder die Benfica helpt bereid om een finaal bod van ruim 8 miljoen te plaatsen.

 

Tegenover Omroep Brabant noemde Slegers nog een bedrag van € 8,5 à 9 miljoen. Dit zou voor FC Groningen financieel wel erg lucratief zijn. FC Groningen heeft bij de verkoop van Tim Matavz aan PSV een doorverkoopclausule bedongen. Normaliter worden doorverkooppercentages over de winst bij doorverkoop geheven, maar in het geval Matavz ligt dit anders: FC Groningen ontvangt bij doorverkoop van Tim Matavz door PSV aan een andere club 15% van het volledige transferbedrag. Bij een verkoop van Matavz aan Benfica voor een transfersom van 8 miljoen vloeit er derhalve 1,2 miljoen in de clubkas van FC Groningen.

 

Overigens is er de afgelopen dagen volgens Marcel Brands op geen enkele speler van PSV een bod uitgebracht, aldus Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Het is echter nog altijd geen 1 september a.s.

 

UPDATE september 2012:

Investeerders hebben ons gemeld dat ze over informatie beschikken waaruit blijkt dat FC Groningen bij doorverkoop van Tim Matavz 15% over de door PSV geboekte winst ontvangt, en niet 15% over de totale transfersom. Er zijn dus twee tegenstrijdige informatiebronnen. Wij hopen dat snel duidelijk wordt welke lezing de juiste is.

Stand van zaken maandag 27 augustus 2012:

 

Een eerder door ons geplaatst bericht willen we op deze plaats graag corrigeren. Wij schreven op 7 mei jl. in dit artikel dat FC Groningen op de laatste speeldag van de vorige competitie € 500.000 was misgelopen, en motiveerden dit als volgt: 

 

De Trots van het Noorden verkocht Tim Matavz afgelopen zomer voor een bedrag van € 6 miljoen netto inclusief (citaat Hans Nijland: 'redelijk makkelijk haalbare') bonussen aan PSV. Zonder deze bonussen bedroeg de verkoopopbrengst slechts € 5,25 miljoen netto. Het restant ad € 750.000 zou worden uitgekeerd als PSV dit seizoen de Champions League zou halen (goed voor € 500.000), dan wel een seizoen later (goed voor nog eens € 250.000), zo rekent Wim Masker in de Groninger Gezinsbode voor.

 

Het eerste bedrag (€500.000) is door de derde plaats van PSV in rook opgegaan. FC Groningen kan nu alleen nog een bonus van € 250.000 tegemoet zien, die wordt uitgekeerd als PSV zich komend seizoen wél weet te kwalificeren voor de Champions League.

 

Bovenstaande is, zo weten we nu pas, in zoverre niet juist, dat FC Groningen de bonussen van € 500.000 en € 250.000 pas misloopt als PSV er tijdens de periode dat Tim Matavz bij PSV onder contract staat niet in slaagt de groepsfase van de Champions League te halen. Let wel: het gaat niet om het plaatsen voor de CL, maar om het bereiken van de groepsfase van de CL om de bonussen van kracht te laten worden. Een kampioenschap van PSV volstaat hierbij om de groepsfase te bereiken.

 

Tim Matavz staat nog tot medio 2016 bij PSV onder contract, dus de FC hoeft nog door geen van beide bonussen een streep te halen. De bonusregeling komt overigens te vervallen als Matavz door PSV wordt verkocht. Op dat moment gaat echter de 15% doorverkoopclausule van kracht. Deze afspraak zou wel eens erg lucratief kunnen worden.

 

Overigens denkt Rik Elfrink dat PSV Matavz niet aan een investeringsmaatschappij wil verkopen als deze Matavz niet in één keer maar in termijnen wil betalen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.