Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

47 gasten online

Henk de Haan organiseert reis naar afscheidsduel Erik Nevland in Noorwegen

Erik Nevland neemt afscheid van het betaalde voetbal. Op 18 november a.s. zal hij zijn laatste wedstrijd voor Viking FK spelen. Viking speelt die avond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis in Stavanger tegen Vålerenga IF. Henk de Haan, die tegenwoordig evenementen organiseert, wil supporters van FC Groningen de kans geven om samen met hem die dag in Noorwegen afscheid te nemen van de Groninger van het jaar 2007 en boegbeeld van de wederopstanding van FC Groningen.

 

Inmiddels heeft ook het Noorse Aftenbladet vernomen dat er een groep supporters van FC Groningen richting Noorwegen zal trekken om Erik Nevland een gepast afscheid te bezorgen. De krant kopt met 'Reiser fra Nederland for å ta farvel med Nevland  - Groningen-fans har ikke glemt sin gamle helt' en inderdaad, de Groninger supporters zijn hun held van weleer zeker nog niet vergeten. Ook Erik Nevland zelf is in zijn nopjes met de actie van Henk de Haan en heeft het op Twitter over 'fantastiske supportere'.

Meer informatie over de reis naar Noorwegen staat op de website van Henk de Haan:

 

Het gaat gebeuren mensen, we gaan met een bus naar de afscheidswedstrijd van Erik Nevland. We vertrekken vrijdagavond 16 NOVEMBER om 19.00 uur vanuit Groningen naar Noord Denemarken, zaterdagochtend pakken we daar de boot naar Stavanger in Noorwegen, daar komen we eind van de middag aan. Naar het hotel , ‘s avonds op stap of lekker relaxen in het hotel en de volgende dag genieten van Stavanger, 18 NOVEMBER gaan we `s middags naar de afscheidswedstrijd van Erik Nevland. Na de wedstrijd of op stap of naar het hotel, de volgende dag met de bus van Stavanger naar Kristianstad, daar met de boot over en maandagavond vanuit Noord Denemarken weer terug en dinsdagochtend om ongeveer 8.00 uur zijn we weer in Groningen . Ik beloof u, dat worden super dagen. De vergoeding die ik voor deze reis vraag is € 330,00 pp. Bus, overtochten boot, 2 overnachtingen hotel + ontbijt, wedstrijdticket. Laat u me weten of u mee gaat? We hebben een bus van 30 personen. Hoop dat we Erik een passend afscheid kunnen geven.

 

Wil je mee? Neem dan contact op met Henk de Haan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het zal ongetwijfeld een reis worden om nooit te vergeten.

 

 

In maart 2010, toen bekend werd dat Erik Nevland het Engelse Fulham verruilde voor zijn oude club, Viking FK, schreven we het volgende over Erik:

Op zijn CV prijken maar liefst 114 officiële wedstrijden voor FC Groningen waarin hij 48 keer het net wist te vinden en talloze malen andere topspitsen als Suárez en Berg met een assist in stelling bracht. Hij cijferde zichzelf moeiteloos weg, gaf alles voor het collectief en zorgde er op die manier voor dat het collectief echt als een hecht collectief kon opereren en tot geweldige prestaties in staat bleek. Hij debuteerde op 7 november 2004, uit bij Twente (hij scoorde meteen en was mede verantwoordelijk voor de 1-2 zege bij de Tukkers) en op 27 januari 2008 droeg hij (overigens net als Rasmus Lindgren) voor de laatste maal het shirt van onze FC, in een uitwedstrijd bij Feyenoord die in 1-1 eindigde.

 

Het hele stuk is hier te lezen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.