Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

184 gasten online

"Liverpool heeft £ 5 miljoen (€ 6,2 miljoen) over voor Andreas Granqvist"

Andreas Granqvist draagt al ruim een seizoen het shirt van het Italiaanse Genoa, maar vergeten zullen wij de Zweed nooit. Ook de schatbewaarders van FC Groningen zullen de transferperikelen rond Granqvist met meer dan gemiddelde belangstelling volgen. Bij doorverkoop ontvangt de FC immers 10% van het meerdere boven € 2 miljoen, al zal het traditioneel wanbetalende Genoa hier ongetwijfeld moeilijk over doen.

 

Afgelopen zomer liep een transfer naar clubs als Zenit Sint-Petersburg en AC Milan nog op niets uit, maar er kan een nieuwe naam worden toegevoegd aan het groeiende lijstje in Granqvist geïnteresseerde werkgevers. O.a. The Sun en TEAMtalk melden dat Liverpool een oogje heeft op de 1,92m lange, 27-jarigeZweed en £ 5 miljoen (€ 6,2 miljoen) op tafel zou willen leggen om het nog tot medio 2015 lopende contract met Genoa af te kopen. Een snelle rekensom leert dat er in dat geval 10% x (€ 6,2 miljoen -/- € 2 miljoen) = € 420.000 aan FC Groningen zal moeten worden overgemaakt.

 

Gianluca Di Marzio, journalist en commentator van Sky Sport, schrijft op zijn website dat scouts van Liverpool op zaterdag 6 oktober jl. de wedstrijd Genoa - Palermo (uitslag: 1-1) hebben bekeken, en dat hun ogen met name op Andreas Granqvist en diens ploeggenoot, Alexander Merkel, gericht zouden zijn. Later bleek overigens dat Merkel 90 minuten op de bank zou zitten. Granqvist speelde de hele wedstrijd. Andreas Granqvist begon dit jaar alleen in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Juventus op de bank (hij viel in deze op 16 september 2012 gespeelde wedstrijd in de 67e minuut wel in), maar speelde de andere zes wedstrijden van Genoa van begin tot eind.

Genoa staat na zeven wedstrijden in de Serie A op een keurige negende plaats; de competitiestart van Liverpool was een stuk minder florissant: na zeven wedstrijden zijn The Reds op een teleurstellende 14e stek terug te vinden.

 

 

 

Gerelateerde artikelen:

 

14-08-2012 FC Groningen verlangt € 250.000 van Genoa en dient klacht in bij de FIFA

01-07-2012 "Genoa onderhandelt met Zenit Sint-Petersburg over Andreas Granqvist"

13-04-2012 AC Milan wil Andreas Granqvist - rinkelt clubkas FC Groningen binnenkort?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.