Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

73 gasten online

Afscheid Erik Nevland: verslag en foto's eerste dag!

Het zal niemand in Stad en Ommeland zijn ontgaan - Henk de Haan heeft een busreis georganiseerd naar Noorwegen en is vrijdagavond met ruim 30 net zo knotsgekke supporters en idolaten van Erik Nevland met een schitterende bus op pad gegaan om vanavond de allerlaatste wedstrijd van Erik bij te wonen. Zijn Viking Stavanger trapt om 18:00 uur in het eigen Viking Stadion af tegen Vålerengen IF, en dan zit Eriks actieve voetbalcarrière er op...

 

Jakob Klaassens stuurde ons een verslag van de eerste reisdag, voorzien van een aantal mooie foto's. Heel erg bedankt Jakob, top! We wensen jullie veel kijk- en leesplezier!

 

Er gaat niets boven Groningen..

 

Deze tekst staat levensgroot op de oranje bus, alleen voor de ruim 30 supporters van FC Groningen gaat er dit weekend wel iets boven Groningen, namelijk de afscheidswedswedstrijd van Erik Nevland op 18 november in Stavanger.


Erik Nevland heeft besloten om te stoppen met zijn actieve voetbalcarrière en afscheid te nemen bij de club waar hij ook zijn profcarrière begon, namelijk Viking Stavanger waar hij na omzwervingen bij o.a. Manchester United (2x), IFK Göteborg, natuurlijk de Trots van het Noorden en Fulham in 2010 weer terugkeerde...

 

Vrijdagavond om 18.00 wordt er vanaf Kardinge richting de kop van Denemarken vertrokken onder aanvoering van de altijd opgewekte Henk de Haan en nog vóór de A7 wordt opgedraaid is de organisator, getooid met zijn onafscheidelijke Nevlandmuts, de bus al rond geweest, want Henkie heeft ook de catering op zich genomen.


Zo wordt er met de nodige stops koers gezet richting de haven van het Deense Hirsthals, waar we ruim op tijd rond 06.00 in de ochtend aankomen en waar de alom aanwezige pers de apparatuur heeft opsteld voor de nodige shots en interviews bij een temperatuur van ongeveer 2 graden. En zo wordt menig Nevland-fan met of zonder muts geinterviewd door zowel FC Groningen TV als RTV Noord, dat de beelden zaterdagavond op de buis wil hebben.


Dat Erik Nevland het geweldig vindt dat er een bus fans onderweg is blijkt wel doordat hij telefonisch contact opneemt met de aanwezige fotograaf van FC Groningen en met de organisator van deze trip of we echt al onderweg zijn.


De meest gehoorde woorden waaraan Nevland gelinkt wordt zijn inzet en doorzettingsvermogen en daardoor is hij een echte publiekslieveling geworden en willen we bij de laatste wedstrijd zijn van Erik the Viking.


Om 08.30 uur vertrekt de boot met ook de mooie oranje bus aan boord richting Stavanger voor een tocht van ongeveer 11 1/2 uur. Mist, regen en harde wind doen de Groninger Vikingeers besluiten om het aan boord erg gezellig met elkaar te maken en je ziet overal de groen-witte mutsen boven stoelen en banken uitsteken.


Om 20.00 uur wordt de haven van Stavanger binnengevaren en even later staat de "Er gaat niets boven Groningen bus" klaar om richting het hotel te gaan dat op 15 minuten rijden midden in het centrum van Stavanger ligt, waar nog vier Groningers die per vliegtuig reizen zich voegen bij het groen-witte gezelschap.


Zondag kijken wat organisator Henk de Haan op het programma heeft aangezien de wedstrijd om 18.00 begint er een volledige dag Stavanger tot onze beschikking is.

 

Reportage van FC Groningen TV van de voorbereidingen van Henk de Haan:

 

 

Foto's vanvan de reis naar het afscheid van Erik Nevland van vrijdag tot zaterdagavond:

 

0
1
2
3
4
5
6
1/7 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.