Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

239 gasten online

Afscheid Erik Nevland: D-Day - Stavanger kleurt groen-wit - verslag en foto's

 

Deze 18e november 2012 zullen zowel Erik Nevland zelf als de supporters die speciaal voor zijn afscheid naar het Noorse Stavanger waren gereisd niet snel vergeten. Erik stond voor de allerlaatste keer als speler in een competitiewedstrijd op het veld. Hij startte in het duel van zijn Viking F.K. Stavanger tegen Vålerenga IF in de basis, en werd in de 71e minuut onder een staande ovatie van de 10.201 toeschouwers naar de kant gehaald. Wij danken Jakob Klaassens opnieuw voor een prachtig en bliksemsnel gestuurd verslag! Geniet ervan!

 

Stavanger kleurt groen –wit

 

Op de matchday kleurt het centrum van stavanger groen-wit. Onder aanvoering van reisleider Henk de Haan is zondagmiddag en -avond vóór aanvang van de wedstrijd Viking tegen Vålerenga IF het centrum van de stad volledig overgenomen door de Nevland mutsen-brigade.

 

Het oergezellige café wat gerund wordt door een vriend van Erik Nevland leek wel een café in de Groninger binnenstad compleet met de hits van Rooie Rinus en Pé Daalemmer.

 

De dag begon met een geweldig ontbijt waarna het grootste gedeelte van de deelnemers later heeft geprobeerd een berg te beklimmen van waar op de top het Viking Stadion was te bekijken en een geweldig uitzicht over Stavanger.

 

Om 17.00 uur wordt er met twee bussen koers gezet richting stadion met daarin 30 Nevland-aanhangers uit Groningen, 40 Viking-supporters en ook nog 23 supporters van Vålerenga, de tegenstander van vandaag, iets wat je in Nederland niet snel zal overkomen.

 

Onder het motto 'hoe meer zielen hoe meer vreugd' zijn ook nog zeven bemanningsleden van de mijnenveger “Groningen” de bus in geduwd om eveneens de wedstrijd te gaan bekijken.

 

De ontvangst bij het stadion was grandioos en achter het doel bij de Viking-aanhang wordt het een groot feest en als het officiele gedeelte begint met het overhandigen van de geschenken aan een zichtbaar geëmotioneerde Nevland ontploft het stadion.

 

Erik kreeg o.a. van vier FC Groningen-fans die voor deze gelegenheid op het veld mogen een prachtig canvasdoek met daarop zijn afbeelding.

 

Daarna de aftrap en je zag weer de Nevland met zijn geweldige inzet buffelen op het veld, altijd in de aanval en waar de bal is daar is Nevland. Tot de 70e minuut van de wedstrijd waarin hij drie grote kansen had om te scoren aanbrak -  toen kwam het bord met nr.  10 omhoog en gaat het fenomeen van Stavanger onder luid applaus de dugout in. Een kippevelmoment voor velen.

 

Na afloop een ereronde van het hele team en na een overhandiging van het wedstrijdshirt aan jawel onze reisleider Henk de Haan is het voorbij voor onze Groninger van het jaar 2007.

 

Vanavond rond 23.00 uur de afterparty voor de 30 meegereisde supporters waar ook Erik en zijn echtgenote en de rest van het team aanwezig zullen zijn.

 

Ook vannacht zal Stavanger groen-wit gekleurd zijn…

 

Foto's, net als het mooie verslag door Jakob Klaassens aangeleverd:

 

_MG_1286
_MG_1298
_MG_1357
_MG_1361
_MG_1367
_MG_1412
_MG_1448
_MG_1452
_MG_1488
_MG_1489
_MG_1495
henkdehaan
01/12 
start stop bwd fwd

 

Overige foto's die we rond het afscheidsduel van Erik Nevland hebben gevonden:

 

Erik Nevland afscheid 18112012-1
Erik Nevland afscheid 18112012-2
Erik Nevland afscheid 18112012-3
Erik Nevland afscheid 18112012-4
Erik Nevland afscheid 18112012-5
Erik Nevland afscheid 18112012-6
Erik Nevland afscheid 18112012-7
1/7 
start stop bwd fwd

 

Beelden van het afscheid van Erik Nevland: KLIK HIER

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.