Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

652 gasten online

Afscheid Erik Nevland deel drie:

De after party met een geëmotioneerde hoofdrolspeler

 

Afgelopen zondag speelde Erik Nevland zijn allerlaatste officiële wedstrijd, we hebben er, met dank aan Jakob Klaassens, uitvoerig over kunnen berichten. Na de wedstrijd hebben de naar Stavanger afgereisde supporters van FC Groningen in een afgehuurd sportcafé uitvoerig met Erik kunnen napraten, - toasten en -drinken. Jakob heeft ons nogmaals met een pracht van een verslag verblijd, waarin in woord en beeld een indruk wordt gegeven van de slotavond in Noorwegen. Nogmaals bedankt, Jakob!

 

De laatste woorden, die Erik Nevland en zijn vrouw diep in de nacht aan het adres van de FC Groningen-supporters richtten waren:

 

"Veel warmte in ons hart bij ons voor Groningen"

 

Een aangedane Erik Nevland richt het woord tot de fans van FC Groningen

Simply the best


Onder luid geschal van dit nummer barst het sportcafé in het centrum van Stavanger bijna uit zijn voegen als Erik Nevland door twee vrienden op de bar wordt gezet om nog één maal het stralende middelpunt van belangstelling te zijn. Biertje in zijn linker-, microfoon in zijn rechterhand en een lach van oor tot oor en dat het nummer van Tina Turner tot drie maal toe wordt ingezet zegt alles over de mateloze populariteit van Nevi.


Na de nodige plichtplegingen zijn Erik en zijn vrouw Britta direct naar het centrum gekomen om zo lang mogelijk helemaal apart te zijn met de Groningen fans, waarvoor de eerste verdieping van het sportcafé is gereserveerd. Foto’s maken, een praatje en vooral heel veel handtekeningen zetten op groen-witte kleding maar ook op zeer veel Viking-shirts, -shawls en -petten waarin een levendige ruilhandel is ontstaan; vooral de Nevland-mutsen zijn gewild en ook bijna allemaal achtergebleven in Stavanger.


Rond 23.00 uur arriveert ook de rest van het team en ook de vrienden en familie en het feest gaat verder in het café waar nog prijzen worden uitgereikt aan Yann-Erik de Lanlay en Vidar Nisja. Toespraken door de trainer getooid, met Nevland-muts, en natuurlijk één in het Grunnings van Henk de Haan. Ook aanwezig was Våleranga-speler Bojan Zajic, oud-speler van Partizan, die tegen Groningen op 14-09-2006 in Belgrado de 2-0 en 4-1 scoorde. Om 03.00 uur gaat Erik de dan nog aanwezige Groningers allemaal persoonlijk bedanken. Dikke knuffels en af en toe een traan van hem en echtgenote Britta om te vertellen dat dit afscheidsfeest geweldig is geweest voor hen.

 

Later komt hij nog weer binnen en zegt vooral dat hij aan iedereen de groeten wil doen in Groningen en, zoals hij dat zo mooi kan zeggen, "Veel warmte in ons hart bij ons voor Groningen".


Een geweldige reis naar een prachtige voetballer maar vooral een geweldig mens..


Met heel veel dan dank aan Henk de Haan … #ikwasderbie in2012

 

Foto's van de slotavond in het sportcafé in Stavanger:

 

_MG_1521
_MG_1533
_MG_1537
_MG_1545
_MG_1549
_MG_1565
_MG_1568
_MG_1572
_MG_1578
_MG_1622
01/10 
start stop bwd fwd

 

Ook FC Groningen TV was in Stavanger aanwezig en maakte de volgende schitterende reportage

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.