Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

108 gasten online

"Genoa en Dynamo Kiev akkoord over transfer Andreas Granqvist"

Met dank aan Italië-kenner Sander Jonkman: Volgens Gianluca Di Marzio, sportjournalist en reporter van Sky Sport die we nog kennen uit de tijd dat Tim Matavz op het punt stond naar Napoli te verkassen, is er een transfer in de maak betreffende Andreas Granqvist. Zijn huidige club, Genoa, en Dynamo Kiev uit de Oekraïne zouden overeenstemming hebben bereikt over de transfersom. Over de hoogte hiervan wordt niets gezegd.

 

Volgens Di Marzio praat de zaakwaarnemer van Granqvist begin januari over een mogelijke overgang van de Zweed; Di Marzio ziet hier weinig beren op de weg. FC Groningen ontvangt bij doorverkoop van Andreas Granqvist door Genoa aan een andere club 10% van het meerdere boven € 2 miljoen, de afkoopsom waarvoor Granqvist medio 2011 door Genoa werd overgenomen.

 

France Info denkt overigens dat de transfersom die Dynamo Kiev zou willen betalen ca. € 7 miljoen bedraagt. In dat geval zou FC Groningen € 500.000 kunnen bijschrijven. Dynamo Kiev staat na 18 wedstrijden derde in de hoogste divisie van Oekraïne en heeft een achterstand van maar liefst 14 punten op koploper Shakhtar Donetsk.

 

Zweedse pers: "Binnenkort gaan Napoli, Dynamo Kiev en Galatasaray op Granqvist bieden"

Het Zweedse Fotbollskanalen geeft een iets andere draai aan de stand van zaken. Volgens bronnen rond de Zweedse krant zou Dynamo Kiev nog geen bod hebben uitgebracht, en is het de verwachting dat er drie clubs zijn die op korte termijn, vermoedelijk volgende week, zullen gaan bieden: Napoli, Dynamo Kiev en Galatasaray. Granqvist zelf zou wel hebben gezegd dat hij dichtbij een overgang naar Kiev is.

 

Granqvist heeft bij de huidige nummer 19 (!) van de Italiaanse Serie A nog een contract tot medio 2015. In een eerder stadium werden Zenit Sint-Petersburg, AC Milan en Liverpool met de 27-jarige centrale verdediger in verband gebracht.

 

Sinds Andreas Granqvist bij het roerige Genoa onder contract staat is het een komen en gaan van trainers. Alleen dit jaar al zwaaiden Pasquale Marino, Alberto Malesani, Luigi De Canio en Luigi Delneri de scepter. Onder laatstgenoemde trainer, die kwam toen Genoa negende stond, verloor Genoa zeven van de eerste acht wedstrijden. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd dat ook Delneri zijn biezen zal moeten pakken.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.