Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online

Transfer Andreas Granqvist naar Kiev van de baan; Granqvist blijft bij Genoa

Op 27 december 2012 schreven we in dit artikel dat er wel eens een transfer in de maak zou kunnen zijn betreffende Andreas Granqvist. Zijn huidige club, Genoa, en Dynamo Kiev uit de Oekraïne zouden overeenstemming hebben bereikt over de transfersom. Naar verluidt zou Dynamo Kiev een transfersom willen betalen van ca. € 7 miljoen. In dat geval zou FC Groningen € 500.000 kunnen bijschrijven (10% van het meerdere boven € 2 miljoen, het bedrag waarvoor FC Groningen de centrale verdediger medio 2011 aan Genoa verkocht).

 

Vandaag bericht het Zweedse Fotbollskanalen echter dat de transfer van de Zweed naar Kiev van de baan is. Andreas Granqvist zegt dat een overgang naar de Oekraïnse club nabij was, maar dat het uiteindelijk niet goed genoeg voelde voor een transfer. Daarvoor zou het totaalplaatje van sportieve, economische en financiële omstandigheden hebben moeten kloppen, en dat was nu niet het geval, aldus Granqvist, die niet denkt dat hij deze maand nog naar een andere club vertrekt, "al moet je nooit nooit zeggen", zo voegt hij eraan toe.

 

FC Groningen zal dus nog even geduld moeten hebben voordat er een doorverkoopbonus geïncasseerd kan worden.

Genoa wisselde in het kalenderjaar 2012 drie maal van trainer, en Luigi Delneri, de hoofdcoach die eind december nog aan het roer stond (en volgens ons toen ook alweer op de nominatie stond om ontslagen te worden) is een paar dagen geleden de laan uitgestuurd. Davide Ballardini is dit seizoen alweer de derde trainer die mag proberen het inmiddels naar een 18e plek afgezakte Genoa uit het slop te trekken. 

 

Andreas Granqvist, die nuchter reageert op de onstuimige ontslaggolf op trainersgebied bij Genoa ("het is altijd makkelijker om de trainer te ontslaan dan alle 22 spelers") heeft gisteren voor het eerst met Ballardini gesproken, en Granqvist heeft een goed gevoel bij de ideeën van de nieuwe trainer. Granqvist sluit af met te zeggen dat hij gelukkig is bij Genoa, dat volgens hem een aardig bedrag voor hem op tafel heeft gelegd toen hij bij Groningen werd weggeplukt. Zijn contract loopt nog tot medio 2015, en hij ziet wel wat er op hem af komt. De club heeft er ook iets over te zeggen, aldus Granqvist. De Zweed constateert ook dat de belangrijkste deals meestal in de zomer transfer window worden gesloten.

 

Andreas Granqvist werd eerder in verband gebracht met o.a. Lazio en AC Milan en laatstelijk dus met Dynamo Kiev.

 

Gerelateerd artikel:

 

27-12-2012 "Genoa en Dynamo Kiev akkoord over transfer Andreas Granqvist"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.