Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

232 gasten online

"Galatasaray net als medio 2011 opnieuw sterk geïnteresseerd in Granqvist"

Andreas Granqvist leek met ingang van het seizoen 2011-2012 FC Groningen te verruilen voor het Turkse Galatasaray, zie ons artikel van 23 mei 2011. Luttele weken later bleek echter dat het Italiaanse Genoa erin was geslaagd onze centrale verdediger binnen te slepen. Granqvist heeft zich na een wat moeizaam begin in de basis van Genoa gespeeld, en zijn naam wordt al geruime tijd met diverse clubs in verbinding gebracht.

 

Eind december 2012 schreven wij hier dat het Zweedse Fotbollskanalen verwachtte dat er drie clubs op korte termijn op Andreas Granqvist zouden gaan bieden, te weten Napoli, Dynamo Kiev en Galatasaray.

 

Het had er alle schijn van dat Dynamo Kiev de volgende werkgever van de Zweed zou worden, maar de transfer leek vorige week te zijn afgeketst. Vandaag bericht een oude bekende uit de tijd van de transferperikelen Matavz/Napoli, Gianluca Di Marzio, dat er door de naam van Dynamo Kiev nog steeds niet definitief een streep gehaald kan worden, maar dat ook het Turkse Galatasaray opnieuw achter Granqvist aan zou zitten - de Turken zouden een sterke interesse aan de dag leggen, aldus de Italiaanse journalist, die er geen doekjes om windt: Granqvist is zijn koffers al aan het pakken (sta preparando le valigie).

 

"Galatasaray en Granqvist bereiken akkoord; Galatasaray biedt Genoa € 3,5 miljoen" -

in dat geval vangt FC Groningen € 150.000

Fotbollskanalen schrijft op zaterdagavond dat Galatasaray en Andreas Granqvist volgens Turkse media overeenstemming over een contract hebben bereikt. Galatasaray en Genoa zouden er nu alleen nog met elkaar moeten zien uit te komen. Galatasaray zou Genoa € 3,5 miljoen hebben geboden om het nog tot medio 2015 lopende contract van de Zweed af te kopen. Begin volgende week zouden beide clubs hierover met elkaar in overleg gaan.

 

(Bij een transfervergoeding van € 3,5 miljoen zou € 150.000 aan FC Groningen overgemaakt worden.)

 

Het zou dus zomaar kunnen dat Andreas' spectaculaire handsbal, diep in blessuretijd van de uitwedstrijd die Genoa vanavond bij Juventus speelde, de laatste actie van Granqvist in het shirt van Genoa is geweest. De wedstrijd eindigde in 1-1, mede doordat de handsbal niet met een penalty voor Juve werd bestraft. Klik hier voor de hylarische beelden!

Genoa heeft inmiddels één nieuwe verdediger gecontracteerd, te weten Thomas Manfredini van Atalanta, maar zou ook Daniele Portanova van Bologna en Francesco Acerbi van AC Milan willen ophalen. Door het contracteren van het trio zou Granqvist min of meer overbodig zijn. 

 

Galatasaray zou eerder ook gepoogd hebben om Acerbi te contracteren, maar een overgang zou op grond van FIFA-wetgeving niet mogelijk zijn geweest: Galatasaray zou de vierde club in één jaar tijd zijn voor Acerbi, die afgelopen jaar ook al bij Genoa en Chievo onder contract stond (al speelde hij geen enkel duel voor Genoa: hij werd meteen doorgesluisd naar 'partnerclub' Chievo) en nu bij AC Milan speelt. Galatasaray is nu bij Andreas Granqvist uitgekomen, aldus Di Marzio.

 

FC Groningen ontvangt bij doorverkoop van Granqvist 10% van het meerdere boven € 2 miljoen. Granqvist had indertijd een gelimiteerde afskoopclausule van naar verluidt € 2,5 miljoen in zijn contract met FC Groningen laten opnemen. FC Groningen verkocht hem voor iets minder, nl. € 2 miljoen, aan Genoa, maar bedong nog wel een doorverkoopclausule.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.