Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

93 gasten online

Andreas Granqvist blijft voorlopig bij Genoa en verheugt zich op duel met Messi

De afgelopen transfer windows werd Andreas Granqvist in verband gebracht met diverse clubs. Lazio en Zenit Sint-Petersburg wilden hem in augustus 2012 contracteren; beide clubs zagen uiteindelijk af van een transfer. In januari doken de namen Dynamo Kiev, Galatasaray, Milan, Napoli en Inter op; nu was het Andreas Granqvist zelf die besloot in Genoa te blijven.

 

Granqvist tegenover Fotbollskanalen: "Ik was het dichtst bij een overgang naar Kiev, maar het was uiteindelijk niet goed genoeg voor mij. Ik hou van Italië, de Serie A, de stad Genoa en de club, en ik weet dat de clubpresident gelooft dat ik een belangrijke speler ben. Ik speel bij Genoa elke wedstrijd en bij een overgang naar een andere club moet het niet alleen sportief 'matchen' maar ook sociaal en financieel."

 

Dynamo Kiev en Genoa hadden overeensteming over een transfersom van ca. € 6,9 miljoen bereikt, maar Andreas Granqvist zelf zag af van een overgang naar de Oekraïne. Was de transfer wél doorgegaan, dan zou FC Groningen € 490.000 (10% van het meerdere boven € 2 miljoen, het bedrag waarvoor FC Groningen Granqvist aan Genoa verkocht) tegemoet kunnen zien. Uiteindelijk kan het nu niet doorgaan van een deal goed voor FC Groningen uitpakken. Het is immers mogelijk dat hij komende zomer voor een hoger bedrag wordt verkocht.

 

Granqvist zegt dat er ook veel interesse van de kant van Galatasaray was. De Turkse belangstelling is er nog steeds; Granqvist ziet dit later wel. Galatasaray had, om Granqvist te kunnen aantrekken, Milan Baros verkocht moeten hebben, maar dit is uiteindelijk niet gelukt.

 

Komende woensdag speelt Zweden een vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië. Granqvists opponent: Lionel Messi.

Granqvist blijft nuchter onder de belangstelling van clubs die 'heen en weer' gaat; hij zegt dit wel gewend te zijn, gezien de interesse van Lazio en Zenit, afgelopen zomer, die later weer verflauwde. Hij ziet wel wat de toekomst hem brengt, aldus de Zweed die we nog nooit op naast-zijn-schoenen-loop-gedrag hebben kunnen betrappen. 

 

Hij zegt net als elke andere voetballer de ambitie te hebben om Champions League- of Europa League-voetbal te spelen en titels te winnen; maar hij gaat zich nu concentreren op Genoa en het nationale Zweedse team. Presteert hij op deze niveaus goed, dan vergroot dit de kans op een stap hogerop.

 

Zondag speelt het als 18e geklasseerde Genoa een thuisduel tegen Lazio, dat derde staat. Erik Hamrén, de Zweedse bondscoach, heeft Andreas Granqvist geselecteerd voor het Zweedse elftal dat komende woensdag in de Friends Arena in het Zweedse Solna, thuishaven van AIK, een vriendschappelijk duel speelt tegen Argentinië. Granqvist zal dus ene Lionel Messi moeten zien uit te schakelen. Andreas ziet dit als ongelofelijk inspirerend. Hij heeft nog nooit eerder tegen Messi gespeeld, maar is goed op de hoogte van het feit dat verdedigers het vaak moeilijk hebben tegen de Argentijn. 

 

Friends Arena, capaciteit 54.329, geopend op 27 oktober 2012 - door het uitschuifbare dak

de grootste indoorarena van Europa

 

Granqvist ziet er tevens naar uit in de Friends Arena te spelen, één van  de beste locaties waar hij ooit heeft gespeeld. Zweden speelde er op 14 november 2012 tegen Engeland en won dat duel met 4-2 door vier doelpunten van Zlatan Ibrahimovic. Andreas vindt het ongelofelijk dat een klein land als Zweden zo'n stadion heeft.

 

En wij ... wij blijven onze held Andreas Granqvist volgen. Wat een topper!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.