Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

53 gasten online

Gibril Sankoh verruilt FC Augsburg per direct voor Henan Jianye FC uit China

Liefhebbers van Gibril Sankoh zullen nog even moeten wachten op de terugkeer van de uit Sierra Leone afkomstige verdediger bij FC Groningen. Sankoh (29) verruilt het Duitse FC Augsburg nl. voor het Chinese Henan Jianye FC, dat afgelopen seizoen op de laatste plaats eindigde in de CSL (Chinese Super League) en komend seizoen dus ongetwijfeld in de China League One zal uitkomen.

 

De officiële clubsite van FC Augsburg schrijft dat het contract van Gibril Sankoh is ontbonden; over de transfersom worden geen mededelingen gedaan. Ook Henan Jianye FC maakt op de clubsite gewag van de komst van Gibril Sankoh, die eerder 150 competitieduels voor FC Groningen (格罗宁根) speelde, volgens de Chinese statistici goed voor 12.667 speelminuten.

Augsburg-trainer Markus Weinzierl legt in de Augsburger Allgemeine uit dat Sankoh de club op eigen verzoek per direct verlaat. Zijn  contract liep tot medio 2013. FC Augsburg kon uiterlijk 31 januari jl. een optie lichten waarmee Sankoh langer aan de club zou zijn verbonden. Dit heeft Augsburg, dat momenteel voorlaatste in de 1. Bundesliga staat, echter niet gedaan, waarna Gibril vorige week als volgt reageerde: "Nu ben ik vrij en zal Augsburg komende zomer verlaten." Weinzierl zegt dat Augsburg spelers nodig heeft die 100% achter de club staan; in dit kader lijkt het niet vreemd dat het beide partijen beter leek de samenwerking per direct te beëindigen.

 

Gibril Sankoh speelde sinds medio 2010 in Duitsland, maar lijkt nog dezelfde speler als vroeger te zijn, getuige een citaat uit de Duitse krant:

 

"Er brachte die FCA-Fans und auch seinen Trainer manchmal mit seiner teilweise schon an Arroganz grenzenden leichtsinnigen Spielweise an den Rand des Wahnsinns. Einmal Weltklasse, einmal Kreisklasse - so spielt Sankoh."

 

 

Gerelateerd artikel:

 

11-01-2013 "Gibril Sankoh wil terugkeren bij FC Groningen en Europees voetbal halen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.