Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

660 gasten online

Wie helpt Herman Dijkstra, cultvoetballer uit de Oosterparktijd van FC Groningen, uit de brand?


Herman Dijkstra is zonder twijfel één van de meest markante voetballers die ooit voor FC Groningen hebben gespeeld. Graag verwijzen wij voor zijn levensverhaal naar pagina 27 van de zojuist verschenen editie van het FC Groningen Journaal. Digitaal is al dit moois alhier terug te lezen. De titel is veelbelovend: 'Dijkie' langs de rand van de afgrond, en het artikel geeft weer hoe de inmiddels 56-jarige Herman Dijkstra de weg omhoog heeft weten te vinden, ook een beetje met dank aan zijn 'platte en dörpse' Riekje oet Oethoezen. Wij nemen ons petje diep voor Herman af!

 

Herman Dijkstra anno 2013

 

Liefhebbers van de verfijnde poëzie van gelegenheidsdichter Herman Dijkstra verwijzen we graag naar zijn Facebookpagina. Vanochtend in alle vroegte vertrouwde hij het volgende wonderschone gedicht aan het WWW toe:

 

Ga me voor de vier mijl opgeven, hopelijk genoeg zuurstofflessen paraat,
zal proberen alles te geven, als er maar een biertent bij de finish staat !
Met zo'n finish in gedachten, lijkt het mij het wel tof,
zal het met grote angst afwachten, misschien wel rechtstreeks naar het Selwerderhof !!
MOGGE !!!!!!!!!

 

De volgende oproep van Herman Dijkstra kon niet in het artikel worden opgenomen, maar is het vermelden zeker wel waard!

In zijn tocht van brug naar brug, zoals 'Dijkie' het zelf omschrijft, is Herman tot zijn grote spijt ooit een koffer kwijtgeraakt waarin talloze tastbare herinneringen uit zijn voetballoopbaan zaten. Met name het verlies van een videoband met zijn optreden in Voetbal 80, dat een reportage met hem had gemaakt over zijn baan als nachtelijke taxichauffeur naast zijn voetballeven, en een band met een samenvatting van (citaat Herman) "mijn topwedstrijd" betreurt hij. Het gaat om het duel FC Groningen - Sparta van 27 augustus 1980. FC Groningen won deze pot met 5-0, mede door twee doelpunten van Herman Dijkstra die ook nog een paar assists afleverde. Jan van Dijk - de enige speler die tijdens de opening van de Euroborg waarbij Herman aanwezig was niet afstandelijk reageerde - heeft toegezegd in zijn kelder te gaan kijken of daar ook opnames zijn opgeslagen; mochten er onder de meelezende fans van FC Groningen archivarissen zitten die van alles hebben bewaard, dan houdt Herman zich aanbevolen! 

 

Reacties kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden gestuurd, waarna wij één en ander naar Herman Dijkstra zullen doorsturen!